ΣΥΡΙΖΑ: Για την 72η επέτειο από την απελευθέρωση της Λαμίας

 


syriza
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 
 

ΓΙΑ ΤΗΝ 72η ΕΠΕΤΕΙΟ ΤΗΣ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗΣ ΤΗΣ ΛΑΜΙΑΣ

Αύριο στις 18 του Οκτώβρη συμπληρώνονται 72 χρόνια από την απελευθέρωση της Λαμίας από τους Γερμανούς ναζί και τους συνεργάτες τους. Θυμόμαστε την ημέρα που ο ελληνικός λαός κέρδισε άλλη μια φορά τη θέση του στο πάνθεον όσων αγωνίζονται απέναντι σε εχθρούς υπέρτερους σε μέγεθος και εξοπλισμό, μα όχι σε δίκαιο. Όσων θυσιάζονται για την ελευθερία και την δημοκρατία.

Απευθύνουμε συναγωνιστικό μήνυμα σεβασμού και τιμής σε όσους και όσες από τους αντιστασιακούς της μεγάλης εκείνης εποποιίας εξακολουθούν να βρίσκονται στη ζωή. Θα τιμούμε πάντοτε τον πατριώτη μας πρωτοκαπετάνιο του ΕΛΑΣ ΄Αρη Βελουχιώτη και εκείνους και εκείνες που έπεσαν αγωνιζόμενοι για την ελευθερία, την ανεξαρτησία της πατρίδας μας και την κοινωνική δικαιοσύνη, συμβάλλοντας στον αντιφασιστικό αγώνα όλων των λαών της Ευρώπης που στέφθηκε με επιτυχία στις 9 Μαΐου 1945.

Όμως αυτή την ημέρα θυμόμαστε και τη θηριωδία των ναζιστικών εγκλημάτων. Τα Καλάβρυτα, το Σκοπευτήριο της Καισαριανής, το Μπλόκο της Κοκκινιάς, τη μαρτυρική Υπάτη , το σκοτάδι και τον τρόμο της Κατοχής, τη μεγάλη και νικηφόρα μάχη κατά της πείνας, τη μάχη της σοδειάς στην ελληνική περιφέρεια και το Γοργοπόταμο.

Τη ημέρα αυτή μιλάμε παράλληλα και για τους αγώνες που το παρελθόν προστάζει στο σήμερα. Για τους σύγχρονους αγώνες ενάντια στον φασισμό. Για να μην ξεχάσει ποτέ η υφήλιος τη συντριπτική εμπειρία των ολοκαυτωμάτων. Για να μην γίνουν οι πρόσφυγες το νέο αντικείμενο ρατσιστικής προπαγάνδας. Για να σηκώσουμε την ελευθερία πάνω από το μίσος.

Η Ν.Ε Φθιώτιδας και η Οργάνωση Λαμίας του ΣΥΡΙΖΑ συμμετέχοντας στον εορτασμό και τιμώντας τους μαχητές του ΕΑΜ-ΕΛΑΣ, τους αγωνιστές της Εθνικής Αντίστασης, αυτούς που απελευθέρωσαν την πόλη μας, καλεί όλους στην κατάθεση στεφανιού στο άγαλμα του Άρη Βελουχιώτη στην πλατεία Λαού την Τρίτη 18 Οκτωβρίου στις 10.15 το πρωΐ .

Από το Γραφείο τύπου

   ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ STILIDA NEWS ΣΤΟ GOOGLE NEWS
ΔΕΙΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK
ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ ΚΑΝΑΛΙ ΜΑΣ ΣΤΟ You Tube