Κρούσμα Μανωλάδας στο Ν.Ηράκλειο: Μετανάστης χτυπήθηκε από το αφεντικό και απολύθηκε


ΚΕΕΡΦΑ

Εργοδότης χτύπησε μετανάστη εργάτη, τον απέλυσε και η Αστυνομία δεν πήρε την μήνυση του, καταγγέλλει η Κίνηση Ενωμένοι Ενάντια στον Ρατσισμό και τη Φασιστική Απειλή (ΚΕΕΡΦΑ), κάνοντας λόγο για συνθήκες Ν. Μανωλάδας, ανασφάλιστης μαύρης δουλειάς στο Ν. Ηράκλειο.

Αναλυτικότερα η ανακοίνωση:

Την Παρασκευή 21 Οκτώβρη στις 7πμ ο Αφτάμπ Αχμέντ, εργαζόμενος στον ιματισμό, πήγε στη δουλειά του στο Ν. Ηράκλειο. Εργάζονταν σε καλτσοποιία με εργοδότη τον Κ.Π το τελευταίο πεντάμηνο με αμοιβή 4 ευρώ την ώρα.
Είχε ζητήσει ένσημα από τον εργοδότη και του υποσχέθηκε ότι θα τα έβαζε άμεσα. Υπήρχε από την αρχή ρατσιστική συμπεριφορά από τον εργοδότη. Τον εξανάγκαζε να μαζεύει τα σκουπίδια μόλις έμπαινε στον εργασιακό χώρο ενώ τον έλουζε με χυδαίες ύβρεις για την Πακιστανική του καταγωγή.

Το επεισόδιο ρατσιστικής εργοδοτικής βίας ξεκίνησε όταν το αφεντικό ζήτησε από τον Αφτάμπ να κάνει επιπλέον δουλειά συσκευασίας από εργασία άλλης εργάτριας και αυτός είπε στο αφεντικό ότι η εργάτρια του είπε θα τα κάνει η ίδια. Τότε άρχισε να ουρλιάζει: “Εγώ είμαι το αφεντικό, όχι μαλακίες. Άμα δεν σου αρέσει να φύγεις μαλάκα Πακιστανέ.”

Ο Αφτάμπ πήγε να πάρει τα πράγματα του για να φύγει. Όταν γύρισε είπε στο αφεντικό του:

“Μου χρωστάς ένσημα.” Το αφεντικό του επιτέθηκε, τον χτύπησε στο πρόσωπο, τον “έριξε κάτω και τον έπιασε με τα χέρια στο λαιμό. Με την επέμβαση των άλλων εργατών τον άφησε. Μετά ζήτησε από τον εργάτη να του υπογράψει χαρτί ότι δεν του χρωστάει ένσημα κάτι που αρνήθηκε να κάνει. Τότε του φώναξε: “ Αν κάνεις καταγγελία, όχι μόνο ξύλο όπως τώρα αλλά θα σε βρω και θα σε σκοτώσω.”

Ο εργάτης επικοινώνησε με την Πακιστανική Κοινότητα Ελλάδος και την ΚΕΕΡΦΑ και αποφάσισε να προχωρήσει σε καταγγελία στο Τμήμα Ρατσιστικής Βίας τον οποίο του υπόδειξε να το καταγγείλει στον πλησιέστερο Αστυνομικό Τμήμα δηλ, του Ν.Ηρακλείου.

Στο Α.Τ. Ν.Ηρακλείου ο διοικητής απαίτησε να πληρώσει παράβολο ο Αφτάμπ για κάνει μήνυση!

Για άλλη μια φορά τα αντανακλαστικά της Αστυνομίας δείχνουν ότι η ανοχή στο ρατσισμό καλά κρατεί.

Καλούμε τα συνδικάτα, τα δημοτικά συμβούλια των Δήμων Ν.Ιωνίας και Ν.Ηρακλείου να καταδικάσουν την ρατσιστική εργοδοτική τρομοκρατία και να στηρίξουν τους μετανάστες εργάτες στην διεκδίκηση ανθρώπινων συνθηκών δουλειά με κοινωνική ασφάλιση και αξιοπρέπεια.

aftodioikisi.gr

 

Διαβάστε περισσότερα: http://www.gkordis.com/2016/10/blog-post_52.html#ixzz4NnhaU0Er  ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ STILIDA NEWS ΣΤΟ GOOGLE NEWS
ΔΕΙΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK
ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ ΚΑΝΑΛΙ ΜΑΣ ΣΤΟ You Tube