ΕΛΜΕ ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ – ΠΡΟΣΑΓΩΓΕΣ ΜΑΘΗΤΩΝ ΞΑΝΑ…

ΠΡΟΣΑΓΩΓΕΣ ΜΑΘΗΤΩΝ ΞΑΝΑ…

elme-2Μπορεί το Υπουργείο Παιδείας να καυχιέται για την κατάργηση της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου που αφορά στις καταλήψεις των Σχολικών μονάδων, αυτό όμως δεν σημαίνει ότι άφησε και στην άκρη τις αυταρχικές μεθόδους αντιμετώπισης των μαθητικών κινητοποιήσεων.

Πέρασε μία μόνο εβδομάδα αφ΄ότου σύρθηκαν στα δικαστήρια τέσσερις μαθητές (οι τρεις ανήλικοι) στην Κεφαλονιά, κατηγορούμενοι ότι την προηγούμενη χρονιά συμμετείχαν στο «έγκλημα» των καταλήψεων – κινητοποιήσεων που είχαν αποφασιστεί από τα συλλογικά τους όργανα και ήρθε η χθεσινή νυχτερινή έφοδος της αστυνομίας, κατόπιν εντολής του εισαγγελέα, σε δύο σχολεία της Λαμίας, κατά την οποία προσήχθησαν στην Αστυνομική Διεύθυνση Φθιώτιδας 16 μαθητές που συμμετείχαν στις καταλήψεις των σχολείων τους και ένας γονιός που τους συμπαραστεκόταν.

Φαίνεται ότι οι μαθητές δεν συμφωνούν με τη βαθμολογία που έβαλε ο πρωθυπουργός στον υπουργό του και πρέπει να αντιμετωπιστούν καταλλήλως, πρέπει να συνετιστούν. Ο μόνος τρόπος που ξέρει και η σημερινή κυβέρνηση για διαλέγεται με όσους αντιδρούν στην πολιτική της δεν είναι άλλος από την ένταση του αυταρχισμού και της καταστολής. Το έδειξε πριν λίγο καιρό με τους συνταξιούχους το δείχνει τώρα και με τους μαθητές.

Η αλήθεια είναι ότι κόπιασαν πολύ για να κρύψουν τα προβλήματα της εκπαίδευσης κάτω από το χαλί. Δεν παίρνεις το «άριστα» έτσι εύκολα. Δεν μπορεί μερικά μαθητούδια να χαλάνε τη στημένη παράσταση που ανέβασαν στο ξεκίνημα της σχολικής χρονιάς. Προσαγωγές λοιπόν και μηνύματα για τις όποιες κινητοποιήσεις στο άμεσο μέλλον.

Μια μέρα μετά τις προσαγωγές και δέκα μέρες μετά το ξεκίνημα των καταλήψεων τοποθετήθηκε ο Διευθυντής ΔΔΕ, εκφράζοντας και τον Περιφερειακό Διευθυντή Εκπαίδευσης, ενάντια στην επέμβαση της αστυνομίας και υπέρ του διαλόγου ενώ όλα έχουν γίνει καλώς…

Να το πούμε ξεκάθαρα. Το υπουργείο παιδείας και η πολιτική του είναι οι υποκινητές των μαθητικών αγώνων όπως και των αντίστοιχων εκπαιδευτικών. Είναι η πολιτική του εκείνη που:

  • Οδηγεί σε συνεχή υποχρηματοδότηση την δημόσια εκπαίδευση και τα σχολεία σε οικονομική ασφυξία.
  • Δημιουργεί τα χιλιάδες κενά μόνιμων εκπαιδευτικών ,προωθώντας τις ελαστικές σχέσεις εργασίας.
  • Αυξάνει τον αριθμό των μαθητών στα τμήματα.
  • Κλείνει τα ολιγομελή τμήματα των ΕΠΑΛ και των Ομάδων Προσανατολισμού.
  • Καταργεί ή υποβαθμίζει τις υποστηρικτικές δομές και που είναι υπεύθυνη για τα εντεινόμενα αδιέξοδα του Δημόσιου σχολείου. Μια πολιτική που, υλοποιώντας το 30 Μνημόνιο και σύμφωνα με τις οδηγίες της Ε.Ε. και του ΟΟΣΑ, χτυπάει τα μορφωτικά δικαιώματα των μαθητών και τα εργασιακά δικαιώματα των εκπαιδευτικών.

Δηλώνουμε κατηγορηματικά:
Οι δυνάμεις καταστολής και οι εισαγγελείς δεν έχουν καμιά θέση στα σχολεία.
Η παιδαγωγική σχέση ανάμεσα σε εκπαιδευτικούς και μαθητές δεν υποκαθίστανται από εισαγγελείς και δικαστήρια. Εκείνος που πρέπει να απολογηθεί δεν είναι οι μαθητές και οι γονείς τους, αλλά η κυβέρνηση.
Οι μαθητές έχουν το αυτονόητο δικαίωμα να αγωνίζονται για τη βελτίωση των συνθηκών σπουδών τους περιφρουρώντας τους αγώνες τους . Οι εκπαιδευτικοί θα συνεχίσουν να στέκονται δίπλα στους μαθητές τους υποστηρίζοντας τα δίκαια αιτήματά τους. Η καλύτερη απάντηση στον αυταρχισμό της κυβέρνησης είναι ο κοινός αγώνας μαθητών, γονιών και εκπαιδευτικών ενάντια στην αντιεκπαιδευτική πολιτική της.

Το εκπαιδευτικό κίνημα καθηγητές, μαθητές, γονείς θα εκφράσουν με κάθε τρόπο τη συμπαράστασή τους.

Ζητάμε:

Να μην ασκηθεί καμία δίωξη στους μαθητές και το γονιό.
Να καταργηθεί όλο το νομοθετικό πλαίσιο ενάντια στις μαθητικές κινητοποιήσεις.
Να σταματήσει η τιμωρία των αγώνων και η καταστολή τους από τις εκάστοτε κυβερνήσεις.
Την Τρίτη 25 Οκτώβρη 2016 και ώρα 11:30 στην εισαγγελία Φθιώτιδας θα γίνει παράσταση διαμαρτυρίας. Η ΕΛΜΕ κηρύττει 3ωρη διευκολυντική στάση εργασίας (11-2).

Για το ΔΣ της ΕΛΜΕ Φθιώτιδας

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ α.α.

Γιάννης Αλιμήσης Θύμιος Παλέτσος

Διαβάστε περισσότερα: http://www.gkordis.com/2016/10/blog-post_832.html  ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ STILIDA NEWS ΣΤΟ GOOGLE NEWS
ΔΕΙΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK
ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ ΚΑΝΑΛΙ ΜΑΣ ΣΤΟ You Tube