ΕΠΕΙΓΟΝ: Το Νοσοκομείο Λαμίας βάζει λουκέτο – Ακούει κανείς?


Νοσοκομείο Λαμίας

Το νοσοκομείο Λαμίας, το οποίο είναι το μεγαλύτερο της Στερεάς Ελλάδας, είναι στα πρόθυρα του λουκέτου – Το επιβεβαιώνει μάλιστα με κάθε επισημότητα και ο ίδιος ο Διοικητής του Νοσοκομείου με ανακοίνωσή του.

Ουσιαστικά το νοσοκομείο Λαμίας αυτή τη στιγμή δεν μπορεί να κάνει κανένα προγραμματισμένο χειρουργείο, αλλά το σημαντικότερο είναι ότι δεν μπορεί να αντιμετωπίσει ένα σοβαρό έκτακτο περιστατικό και να σώσει μια ζωή που κινδυνεύει, αφου όλα τα επείγοντα περιστατικά θα διακομίζονται πλέον στη Λάρισα.
Με απλά λόγια, ένα τροχαίο, ένα ορθοπεδικό πρόβλημα, ένα εγκεφαλικό, ένας τοκετός, ένα οπουδήποτε περιστατικό που χρειάζεται μια επέμβαση δεν μπορεί να αντιμετωπιστεί στο νοσοκομείο Λαμίας.
Ο λόγος είναι ότι δεν υπάρχουν αναισθησιολόγοι και έτσι δεν μπορεί να γίνει έστω και μια απλή επέμβαση.
Το τραγικό της υπόθεσης είναι ότι η διοίκηση της 5ης ΥΠΕ, αλλά και η διοίκηση του νοσοκομείου είναι ανίκανες να αντιμετωπίσουν αποτελεσματικά τα προβλήματα.

Αν δεν ληφθούν άμεσα πρωτοβουλίες από φορείς και παράγοντες, που μπορούν να παρέμβουν, θα χαθούν ανθρώπινες ζωές. Η κατάσταση δεν πάει άλλο. Επιτέλους κάτι πρέπει να γίνει.
Φυσικά τα προβλήματα του νοσοκομείου δεν είναι μόνο η έλλειψη αναισθησιολόγων, αλλά με λουκέτο κινδυνεύουν και άλλες κλινικές, αφου οι σχέσεις των γιατρών με τη νέα διοίκηση είναι οι χειρότερες δυνατές και πολλοί από αυτούς ετοιμάζουν βαλίτσες.
Την τραγική κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει το νοσοκομείο Λαμίας παραδέχεται με κάθε επισημότητα και ο διοικητής Παναγιώτης Ζυγούρης στην ανακοίνωση που εξέδωσε. Όμως για άλλη μια φορά προσπαθεί να υποβαθμίσει τη σοβαρότητα του προβλήματος, αφού στην ανακοίνωση προτάσσει τα χρόνια περιστατικά και για το πιο σημαντικό που είναι η αδυναμία αντιμετώπισης των επειγόντων και σοβαρών περιστατικών γίνεται μια μικρή και απλή αναφορά στο τέλος.

Διαβάστε την ανακοίνωση:

«Ενημερώνουμε ότι, τα χρόνια περιστατικά που χρήζουν χειρουργικής επέμβασης, δε δύνανται να αντιμετωπίζονται στο Γ.Ν. Λαμίας, από σήμερα μέχρι νεωτέρας, λόγω σοβαρής υποστελέχωσης του Αναισθησιολογικού τμήματος του Γ.Ν. Λαμίας, η οποία καθιστά αδύνατη τη λειτουργία του Χειρουργείου του Νοσοκομείου μας.

Οι ενδιαφερόμενοι πολίτες, θα πρέπει να απευθύνονται στα Νοσοκομεία αρμοδιότητας της 5ης Υ.ΠΕ Θεσσαλίας & Στερεάς Ελλάδας.

Τα επείγοντα περιστατικά, θα διακομίζονται στα Νοσοκομεία αρμοδιότητας της 5ης Υ.ΠΕ Θεσσαλίας & Στερεάς Ελλάδας».


Ο ΔΙΟΙΚΗΤΗΣ
ΤΟΥ Γ.Ν. ΛΑΜΙΑΣ
Δρ. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΖΥΓΟΥΡΗΣ

 

Διαβάστε περισσότερα: http://www.gkordis.com/2016/11/blog-post_1.html#ixzz4OjvUMLk1  ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ STILIDA NEWS ΣΤΟ GOOGLE NEWS
ΔΕΙΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK
ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ ΚΑΝΑΛΙ ΜΑΣ ΣΤΟ You Tube