Λαμία: Δεν είμαστε κατά των προσφυγόπουλων, λένε οι γονείς του 6ου Δημοτικού


προσφυγόπουλα

Ως στημένο περιγράφει το σκηνικό των ρατσιστικών αντιδράσεων στο 6ο Δημοτικό Σχολείο της Λαμίας, με ανακοίνωσή του, ο σύλλογος γονέων και κηδεμόνων του δημοτικού σχολείου, που είναι μεταξύ εκείνων που θα φιλοξενηθούν προσφυγόπουλα από το κέντρο των Θερμοπυλών.

Είναι χαρακτηριστικό ότι ο σύλλογος γονέων και κηδεμόνων του σχολείου παίρνει σαφείς αποστάσεις και από την ένταση και τις εκφράσεις, αλλά και τα όσα ακούστηκαν στη συνέλευση. Σημειώνει με έμφαση ότι «διαχωρίζει τη θέση του από μεμονωμένες αντιδράσεις (γονέων & μη) που σημειώθηκαν στη Γενική Συνέλευση της Πέμπτης 3/ 11/ 16», αφήνοντας να εννοηθεί ότι όλο το σκηνικό στήθηκε από ανθρώπους οι οποίοι δεν ήταν καν μέλη του συλλόγου γονέων και κηδεμόνων.
Μάλιστα, παίρνει αποστάσεις από τους συντάκτες της ανακοίνωσης που μοιράστηκε την περασμένη Παρασκευή στους μαθητές και ζητούσε από τους γονείς τους να συμμετέχουν στην κατάληψη του σχολείου. Διευκρινίζει, επίσης, ότι «τη Δευτέρα στο σχολείο μας γίνει διαμαρτυρία και όχι κατάληψη».

Στην ανακοίνωση που έδωσαν στη δημοσιότητα, αναφέρονται στα προβλήματα που αντιμετωπίζει το σχολείο, προτάσσοντας το θέμα των υπεράριθμων μαθητών και εκφράζοντας φόβους για την επόμενη σχολική χρονιά για πιθανή ένταξη 40 μαθητών στο οργανικό του δυναμικό. Ωστόσο, παίρνει αποστάσεις από τις ρατσιστικές εκφράσεις τονίζοντας «δεν είμαστε κατά της ένταξης των παιδιών προσφύγων στις σχολικές μονάδες και σε καμιά περίπτωση δεν υπονομεύουμε το δικαίωμά τους στην εκπαίδευση». «Επίσης, δεν είμαστε αρνητικοί στην ένταξή τους στη δική μας σχολική μονάδα (6ο Δημοτικό)» σημειώνουν.

Πάντως οι γενικές συνελεύσεις συνεχίζονται μέχρι την Τετάρτη και σε άλλα σχολεία, σε περισσότερο ήρεμο κλίμα.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

presspublica.gr

Διαβάστε περισσότερα: http://www.gkordis.com/2016/11/6.html#ixzz4PFjlellN  ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ STILIDA NEWS ΣΤΟ GOOGLE NEWS
ΔΕΙΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK
ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ ΚΑΝΑΛΙ ΜΑΣ ΣΤΟ You Tube