Πανελλήνια διαμαρτυρία ΕΑΔΕ για τις αθέμιτες πρακτικές των τραπεζών


2

Λαμία: 07/11/2016
ΑΑΔ: 032/11/2016

Δ Ε Λ Τ Ι Ο Τ Υ Π Ο Υ

“ Πανελλήνια διαμαρτυρία ΕΑΔΕ για τις αθέμιτες πρακτικές των τραπεζών ”
Σας καλούμε την Τρίτη 08/11/2016 & ώρα 11 π.μ. σε παράσταση συμβολικής διαμαρτυρίας, που διοργανώνει η ΕΑΔΕ (Ένωση Ασφαλιστικών Διαμεσολαβητών Ελλάδας) σε πανελλήνια κλίμακα, στην πλατεία Πάρκου & Κολοκοτρώνη, ανάμεσα στα δύο Τραπεζικά ιδρύματα (Εθνική και Eurobank). Η παρουσία όλων κρίνεται απαραίτητη για να προστατέψουμε τα συμφέροντά μας και τους ασφαλισμένους καταναλωτές και να βροντοφωνάξουμε ότι:

ΟΙ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΟΥΝ ΝΑ ΥΦΑΡΠΑΞΟΥΝ ΤΑ ΑΣΦΑΛΙΣΤΗΡΙΑ ΣΥΜΒΟΛΑΙΑ ΜΕ ΑΘΕΜΙΤΕΣ ΚΑΙ ΕΚΒΙΑΣΤΙΚΕΣ ΠΡΑΚΤΙΚΕΣ.

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΟΥΜΕ ΟΧΙ ΓΙΑΤΙ:

  • Οι τράπεζες δεν ενδιαφέρονται, ούτε γνωρίζουν τις πραγματικές ανάγκες σας.
  • Οι τράπεζες που διασώθηκαν με τα χρήματά μας, δεν διαθέτουν εξειδικευμένο και έμπειρο προσωπικό.
  • Οι τράπεζες δεν διαθέτουν καθετοποιημένες υπηρεσίες εξυπηρέτησης, ειδικά μετά το πέρας του ωραρίου.

Ο ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΕΠΙΛΟΓΗ, ΕΙΝΑΙ Η ΚΑΛΥΤΕΡΗ.

ΓΙΑΤΙ:

Είναι πάντα κοντά στον ασφαλισμένο, γνωρίζει τις ανάγκες του και αναζητά πάντα την καλύτερη λύση.
Εγγυάται προσωπικά την ορθή εφαρμογή των όρων του συμβολαίου.
Είμαστε ο παράγοντας που θα υπερασπιστεί τα συμφέροντα του ασφαλισμένου έναντι της ασφαλιστικής εταιρίας, και όχι το αντίστροφο.

Τέλος, σας ενημερώνουμε ότι κατά τη διάρκεια της συγκέντρωσης θα μοιραστεί ενημερωτικό υλικό που παρουσιάζει τα δικαιώματα των ασφαλισμένων καταναλωτών έναντι των εκβιαστικών μεθόδων των τραπεζικών ιδρυμάτων.

ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ

———-

1

Το Διοικητικό συμβούλιο του Επιμελητηρίου Φθιώτιδας, κατά την συνεδρίασή του στις 31/10/2016, συζήτησε μεταξύ άλλων θεμάτων και την σχεδιαζόμενη κινητοποίηση της Ε.Α.Δ.Ε. (Ένωση Ασφαλιστικών Διαμεσολαβητών Ελλάδος), για το πρόβλημα των πρακτικών προώθησης ασφαλιστηρίων συμβολαίων από τις Τράπεζες και αποφάσισε την έκδοση του παρακάτω ψηφίσματος.

ΨΗΦΙΣΜΑ

Το Δ.Σ. του Επιμελητηρίου Φθιώτιδας, αφού έλαβε υπόψη το από 26-10-2016 Κείμενο / Δελτίο Τύπου της Ε.Α.Δ.Ε., σύμφωνα με το οποίο:

«Οι όλο και περισσότερο προκλητικές πρακτικές των Τραπεζικών Ιδρυμάτων κατά την διαδικασία προώθησης ασφαλιστηρίων συμβολαίων, και ο τρόπος έκφρασής τους, που είναι εκβιαστικός, επιθετικός και αθέμιτος, ευτελίζουν την αξία του θεσμού της ασφάλισης και θίγουν τα συμφέροντα των καταναλωτών-ασφαλισμένων.Ταυτόχρονα πλήττουν καίρια το θεσμό της Ασφαλιστικής Διαμεσολάβησης και τους χιλιάδες Επαγγελματίες της, μιας και τους ανταγωνίζονται με όρους που καταστρατηγούν κάθε έννοια υγιούς ανταγωνισμού.

Ήδη και παρά την παρέμβαση της ΤτΕ με ειδική εγκύκλιο, έχουν υπερβεί κάθε όριο και προωθούν ασφαλιστικά προϊόντα ως εκβιαστικά παρακολουθήματα των τραπεζικών εργασιών τους.

Η ΕΑΔΕ, η Ένωση των Πανελλήνιων Συνδέσμων της Ασφαλιστικής Διαμεσολάβησης διοργανώνει σε όλη την Ελλάδα συμβολικές παραστάσεις διαμαρτυρίας μπροστά από Τραπεζικά Ιδρύματα, με στόχο την εκ νέου ανάδειξη των αθέμιτων πρακτικών που χρησιμοποιούνται από τα Τραπεζικά Ιδρύματα και ταυτόχρονα την ενημέρωση του κοινού για το δικαίωμά του να επιλέγει ελεύθερα και χωρίς παρεμπόδιση Ασφαλιστική εταιρία και Ασφαλιστικό διαμεσολαβητή, εξασφαλίζοντας έτσι την καλύτερη ασφαλιστική κάλυψη με το χαμηλότερο δυνατό κόστος»,

αποφασίζει να συμπαρασταθεί στην Ε.Α.Δ.Ε. και καλεί τα μέλη του που δραστηριοποιούνται στο χώρο της Ασφαλιστικής διαμεσολάβησης, να λάβουν μέρος μαζικά στην παράσταση διαμαρτυρίας και ενημέρωσης του κοινού, δηλαδή των καταναλωτών, που θα γίνει και στην Λαμία στις 8 Νοεμβρίου στις 11 το πρωί, μπροστά στο κατάστημα της Τράπεζας Πειραιώς και να επιδώσει το παρόν Ψήφισμα στο Υποκατάστημα της Τράπεζας Ελλάδος της πόλης μας.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ

ΔΙΑΜΑΝΤΑΡΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ

 

Διαβάστε περισσότερα: http://www.gkordis.com/2016/11/blog-post_83.html#ixzz4PJkWyFHM  ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ STILIDA NEWS ΣΤΟ GOOGLE NEWS
ΔΕΙΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK
ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ ΚΑΝΑΛΙ ΜΑΣ ΣΤΟ You Tube