Αρχιερατική Χοροστασία στην Παλαιά Ιερά Μονή Ταξιαρχών Νεράϊδας Στυλίδας


 Ιερά Μονή Ταξιαρχών Νεραΐδας Στυλίδας

Στην Ιστορική παλαιά Ιερά Μονή Παμμεγίστων Ταξιαρχών Νεράϊδας Στυλίδος μετέβη το πρωί 8 Νοεμβρίου ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας προκειμένου να χοροστατήσει στην Πανηγυρική Θεία Λειτουργία επί τη μνήμη της Συνάξεως των Αρχιστρατήγων Μιχαήλ και Γαβριήλ και των λοιπών επουρανίων δυνάμεων ασωμάτων και ουρανίων ταγμάτων.

Στο κήρυγμά του ο Ποιμενάρχης μας αναφέρθηκε στη Μεγάλη Εορτή του Ουράνιου και του επιγείου κόσμου, των Αγίων Αΰλων Αγγέλων, καθώς και στο σημαντικό έργο που επιτελούν οι Άγγελοι στο έργο του Θεού και την σημαντική προστασία που προσφέρουν στον κάθε άνθρωπο ξεχωριστά. Στην συνέχεια ο Σεβασμιώτατος εξιστόρησε στους πιστούς πολλά περιστατικά από την Παλαιά και την Καινή Διαθήκη εμφανίσεως των Αγγέλων.
Αναφερόμενος στην Ιστορική Ιερά Μονή των Ταξιαρχών είπε χαρακτηριστικά: « Δοξάζουμε τον Άγιο Θεό που για αιώνες αιώνων διατήρησε αυτό το ιστορικό εκκλησιαστικό μνημείο. Πρέπει όλοι μαζί να βοηθήσουμε αυτό το μοναστήρι να μην το αφήσουμε να γκρεμιστεί. Είναι το μεγαλύτερο καθολικό Ιεράς Μονής και ολόκληρο το εσωτερικό του είναι κατάγραφο με θαυμάσιες αγιογραφίες. Έχει καταρρεύσει ήδη ο τοίχος της εξωτερικής αυλής και αν δεν λάβουμε τα απαραίτητα τεχνικά μέτρα κινδυνεύει και το καθολικό. Έχουμε συστήσει μια επιτροπή η οποία ασχολείται για τα έργα συντήρησης της Ιεράς Μονής και υπάρχει και ειδικός λογαριασμός στην τράπεζα όπου οι πιστοί καταθέτουν την προσφορά τους για να μην χαθεί αυτή η Θαυμάσια Ιστορική Μονή η οποία έκτισε ο ευσεβής λαός μας και πάλι ο λαός μας θα διασώσει.

 Ιερά Μονή Ταξιαρχών Νεραΐδας Στυλίδας1

Φιλοδοξούμε σιγά σιγά να επανοικοδομηθεί το μοναστήρι και να αποκτήσει ξανά την παλιά του αίγλη. Είναι ανάγκη στην σημερινή εποχή να ευρισκόμαστε σε τέτοιους ιστορικούς χώρους για να συνδεόμαστε με το ένδοξο και ευλογημένο παρελθόν της πίστεως μας και των πατέρων μας. Αυτοί οι χώροι πρέπει να αποκτήσουν ζωή γιατί ο κόσμος σήμερα έχει ανάγκη από σωσίβια και νησίδες σωτηρίας όπου είναι τα μοναστήρια και οι Εκκλησίες μας. Σε όλους εύχομαι πλουσία την ευλογία και την προστασία των Παμμεγίστων Ταξιαρχών και πασών των επουρανίων δυνάμεων».

Προ της απολύσεως ο Ποιμενάρχης μας ευλόγησε τους άρτους που προσέφεραν οι ευσεβείς χριστιανοί για την Εορτή και ευχήθηκε ξανά σε όλους Χρόνια Πολλά.

Περισσότερες Φώτο ΕΔΩ

 

Διαβάστε περισσότερα: http://www.gkordis.com/2016/11/blog-post_78.html#ixzz4PUwUoMy4  ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ STILIDA NEWS ΣΤΟ GOOGLE NEWS
ΔΕΙΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK
ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ ΚΑΝΑΛΙ ΜΑΣ ΣΤΟ You Tube