Επίκαιρη ερώτηση στη βουλή – Για τη μη είσπραξη της συνδεδεμένης ενίσχυσης σε ριζοπαραγωγούς της Ανθήλης Ν. Φθιώτιδας


Νίκος Μωραΐτης

ΕΠΙΚΑΙΡΗ ΕΡΩΤΗΣΗ

Προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων

Θέμα: Για τη μη είσπραξη της συνδεδεμένης ενίσχυσης σε ριζοπαραγωγούς της Ανθήλης Ν. Φθιώτιδας.
Με βάση το νέο κανονισμό της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής, ρυζοπαραγωγοί έχουν το δικαίωμα να εισπράττουν συνδεδεμένη ενίσχυση, την κατανομή της οποίας κάνει το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, με βάση την καλλιεργηθείσα έκταση του συγκεκριμένου αγροτικού προϊόντος.

Για την περίοδο 2015 -2016 μέρος των ριζοπαραγωγών της Ανθήλης, Ν. Φθιώτιδας, δεν εισέπραξε το ποσό που αντιστοιχούσε στη συνδεδεμένη ενίσχυση, για λόγους που δεν οφείλονται στους ίδιους. Για τους ριζοπαραγωγούς της Ανθήλης, ενδεχόμενα και άλλων περιοχών, το γεγονός αυτό οφείλεται στην καθυστέρηση απόδοσης τιμολογίων αγοράς από συγκεκριμένο έμπορο, με αποτέλεσμα το σύστημα μηχανογράφησης του Υπουργείου να «κλείσει» και ως εκ τούτου να μην φαίνονται ως δικαιούχοι συγκεκριμένοι αγρότες παραγωγοί.

Για να αρθεί η αδικία που έχει συντελεστεί σε βάρος τους θα πρέπει οι συγκεκριμένοι αγρότες να ενταχθούν έστω και καθυστερημένα στο σύστημα της συνδεδεμένης ενίσχυσης και να εξευρεθούν οι αντίστοιχοι πόροι για την πληρωμή τους, σε διαφορετική περίπτωση θα πρέπει να ενταχθούν ως δικαιούχοι κατ΄ εξαίρεση στην κατανομή της συνδεδεμένης ενίσχυσης του 2016- 2017

ΕΡΩΤΑΤΑΙ ο κ. Υπουργός σε ποιες ενέργειες προτίθεται να προβεί ώστε να αρθεί η αδικία σε βάρος των παραγωγών και να πληρωθούν το ποσό της συνδεδεμένης ενίσχυσης που τους αναλογεί.

Ο βουλευτής
Νίκος Μωραΐτης

Διαβάστε περισσότερα: http://www.gkordis.com/2016/11/blog-post_58.html#ixzz4Q9unWyGh  ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ STILIDA NEWS ΣΤΟ GOOGLE NEWS
ΔΕΙΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK
ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ ΚΑΝΑΛΙ ΜΑΣ ΣΤΟ You Tube