Χειμερινός τουρισμός: Η Ελλάδα Νο1 επιλογή για Άραβες και Ισραηλινούς


Περισσότεροι από 100 νέοι προορισμοί προωθούνται για διακοπές τον χειμώνα
Το Υπουργείο Τουρισμού προχωράει το σχέδιο για τουρισμό 365 ημέρες τον χρόνο. Μια χώρα διάσημη για τις φυσικές ομορφιές της, τα γοητευτικά τοπία της και τη γνήσια φιλοξενία των ανθρώπων της, η Ελλάδα, επιφυλάσσει στους επισκέπτες της αμέτρητες ταξιδιωτικές εκπλήξεις κάθε εποχή του χρόνου. Κι ενώ το ελληνικό καλοκαίρι έχει χαραχτεί στην καρδιά όλων ως η απόλυτη εμπειρία, το φθινόπωρο και ο χειμώνας δίνουν στη χώρα μας μια διαφορετική γοητεία.
Το ενδιαφέρον ήδη αποδεικνύεται εξαιρετικά μεγάλο τόσο από χώρες της βόρειας Ευρώπης, όπως η Αγγλία, όπου η νέα τάση θέλει τους Βρετανούς να περνούν τις διακοπές των Χριστουγέννων σε μη κλασσικούς χειμερινούς τουρισμούς, όπως η Καραϊβική και Ελλάδα. Όσο και από τις χώρες της Μέσης Ανατολής.
Περίπου 430.000 Ισραηλινοί επιλέγουν κάθε χρόνο τη χώρα μας για τις διακοπές τους, αριθμός που μπορεί να αυξηθεί περαιτέρω όπως αναφέρθηκε κατά τη διάρκεια του ετήσιου συνεδρίου της ένωσης ισραηλινών τουριστικών πρακτόρων που έγινε πριν λίγες μέρες στην Αθήνα. Υπάρχει μεγάλη ζήτηση για outdoor activities όλον τον χρόνο από το Ισραήλ, με τις ενέργειες του ΕΟΤ και του Υπ.Τουρισμού να επικεντρώνονται στην προώθηση νέων ελληνικών προορισμών που προσφέρονται για ορειβασία, ράφτινγκ, τρέκιγνκ, αναρρίχηση, πεζοπορία, ιππασία, ποδηλασία στο βουνό και άλλες ειδικές μορφές τουρισμού.
Αντίστοιχη ζήτηση για τουριστικά πακέτα διακοπών όλον τον χρόνο, προέκυψε και από το πρόσφατο άνοιγμα της αγοράς του Λιβάνου από το Υπουργείο Τουρισμού. Ο Λίβανος αναμένεται να εξελιχθεί στο νέο next big thing του ελληνικού τουρισμού, καθώς αποτελεί μία δυναμική αγορά που μπορεί να καλύψει όλες τις μορφές τουρισμού και όλο τον χρόνο. Η ίδια τάση σύμφωνα με τον ΕΟΤ διαφαίνεται και στις υπόλοιπες μεγάλες αγορές της Μέση Ανατολής, όπως τα Εμιράτα, η Σαουδική Αραβία και η Αίγυπτος, όπου συνδυάζουν τη ζήτηση και για προτάσεις τουρισμού city break.
Επιπλέον, μεγάλο ενδιαφέρον υπάρχει και από τη Ρωσική αγορά για άνοιγμα χειμερινών προορισμών με απευθείας πτήσεις, ιδιαίτερα την περίοδο των Ρωσικών Χριστουγέννων (6 Ιανουαρίου), οι οποίοι συνδυάζουν ιαματικό και προσκυνηματικό τουρισμό.

 

Διαβάστε περισσότερα: http://www.gkordis.com/2016/11/1.html#ixzz4RIjIb9vm  ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ STILIDA NEWS ΣΤΟ GOOGLE NEWS
ΔΕΙΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK
ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ ΚΑΝΑΛΙ ΜΑΣ ΣΤΟ You Tube