Τα νέα μπιλιετάκια

Του Κώστα Τσάμη

Συμβαίνει το εξής: όλα αυτά τα οποία τα έχουμε στο μυαλό μας ως οικονομικές υποχρεώσεις (ασφαλιστικές εισφορές, φορολογία, χαράτσια, δαπάνες για παιδεία υγεία, κόστος παραγωγής για την ελιά, καύσιμα κ.ά) συνεχώς αυξάνονται.

Όλα τα υπόλοιπα που έχουν σχέση με το εισόδημά μας συνεχώς μειώνονται.

Ετσι όπως φαίνεται έχουμε να κάνουμε με ένα μαθηματικό πρόβλημα.

Σε κάθε περίπτωση όμως από τη μία μας αφαιρούν και από την άλλη δεν μας προσθέτουν.

Έτσι λοιπόν αφαιρούνται, καταστρέφονται  οι υλικές προυποθέσεις  ικανοποίησης των ανθρώπινων αναγκών μας. Μα όχι μόνο αυτό. Ο,τι λείπει από μας προστίθεται, συνήθως νόμιμα, στα σεντούκια των πλουσίων. Αυτό επιβάλλει με ωμό και βίαιο τρόπο η καπιταλιστική κρίση.

Μια τέτοια περίπτωση, αφαίρεσης εισοδήματος, είναι τα ειδοποιητήρια του ΟΓΑ με τις ασφαλιστικές εισφορές που έφθασαν ήδη στον προρισμό τους και απαιτούν σε τακτό χρονικό διάστημα να εκπληρώσουμε την υπόχρεωσή μας, δηλαδή έως το τέλος Δεκεμβρίου.

Θα το ξέρετε ας το καταγράψουμε ξανά.

Στην 1η έως την 5η ασφαλιστική κλάση για το πρώτο εξάμηνο τρέχοντος έτους θα ανέλθει περίπου στα 70 ευρώ ανεβαίνει στα 82 ευρώ στην 6η και 94 ευρώ στην 9η.

Αυτές είναι οι αυξήσεις που έχουμε τώρα. Αυξήσεις υπήρξαν και στο Β΄εξάμηνο του 2015. Μιλάμε για δύο απανωτές αυξήσεις μέσα σε μερικούς μήνες

Ειδικότερα για την πρώτη ασφαλιστική κατηγορία η εισφορά είναι 535 ευρώ, στη δεύτερη ασφαλιστική κατηγορία η εισφορά διαμορφώνεται στα 605 ευρώ και για την τρίτη κατηγορία που είναι και η πολυπληθέστερη διαμορφώνεται στα 679 ευρώ.

Αν και αυτές θα είναι οι εισφορές των αγροτών και για το δεύτερο εξάμηνο του 2016, που θα καταβληθεί στο τέλος του πρώτου εξάμήνου του επόμενου έτους, με τη δημιουργία του ΕΦΚΑ (Ενιαίος Φορέας Κοινωνικής Ασφάλισης) οι αγρότες θα πρέπει να καταβάλουν παράλληλα και τις νέες εισφορές του έτους 2017. Εισφορές οι οποίες πιθανά , δεν αποκλείεται, να είναι σε μηνιαία βάση και οι οποίες για τον κλάδο της σύνταξης έχουν καθοριστεί στο 14% επί του φορογητέου εισοδήματός τους και για την υγεία στο 6,95%.

Αυτές οι δύο αυξήσεις όπως και όλη η βαρβαρότητα των μέτρων που πάρθηκαν απ΄όλες τις προηγούμενες κυβερνήσεις έχουν τα παρακάτω αποτελέσματα έτσι όπως καταγράφηκαν επίσημα από τον ΟΓΑ.

Σε σύνολο 17.000 περίπου ασφαλισμένων στον νομό οι 9.800 δεν έχουν εκπληρώσει τις ασφαλιστικές υποχρεώσεις καθώς το διαθέσιμο εισόδημα δεν αρκεί. Που σημαίνει ότι δεν μπορούν έχουν φροντίδα από τις υπηρεσίες Υγείας.

Το συγκεκριμένο στοιχείο είναι περσινό (Δεκέμβρης 2015) και δόθηκε από τη διοίκηση του ΟΓΑ σε αίτημα των τριών Αγροτικών Συλλόγων του Νομού (Στυλίδας – Εχιναίων, Πελασγίας και Μακρακώμης).

Μένει οι Αγροτικοί Σύλλογοι να αναζητήσουν από τη διοίκηση του ΟΓΑ τα φετινά στοιχεία προκειμένου να δούμε τα χαϊρια αυτής της βάρβαρης, βρώμικης και ανήθικης πολιτικής.

Δε μένει απλά, επιβάλλεται από τις ανάγκες των ανασφάλιστων αγροτών να «σηκωθεί» το θέμα από του Αγροτικούς Συλλόγους για να σφραγιστούν όλα τα βιβλιάρια χωρίς όρους.

Διαβάστε περισσότερα: http://www.gkordis.com/2016/12/blog-post_57.html#ixzz4StLPd3Wn  ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ STILIDA NEWS ΣΤΟ GOOGLE NEWS
ΔΕΙΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK
ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ ΚΑΝΑΛΙ ΜΑΣ ΣΤΟ You Tube