Πάλι όλοι μαζί θα φάμε μαμά


Χριστούγεννα Τα Χριστούγεννα αυτό που προσπαθούμε είναι να αναπληρώσουμε τις ώρες εκείνες που δεν αφιερώσαμε στα παιδιά και στην οικογένεια τον υπόλοιπο χρόνο κι έτσι τα οικογενειακά τραπεζώματα, η ανταλλαγή δώρων και όλες μας οι προσπάθειες επικεντρώνονται για να καλύψουμε το κενό και για να εντυπωσιάσουμε συγγενείς ,οικογένεια και φίλους.

Ετοιμάζουμε δώρα , φαγητά και πιστεύουμε με αυτά και μόνο ότι θα περάσει στο σπίτι η μαγική ατμόσφαιρα των γιορτών ενώ στοιβαζόμαστε γύρω από ένα τραπέζι ακόμα και με άτομα που έχουμε επαφή μια φορά το χρόνο και έως εκ τούτου δεν υπάρχει τίποτα το κοινό για επικοινωνία ,για επαφή.
Κρατείστε και τηρείστε το δικό σας οικογενειακό πρόγραμμα για την κάθε γιορτινή μέρα χωρίς να σημαίνει ότι θα λειτουργείται ψυχαναγκαστικα την κάθε στιγμή.
Για να περάσουν καλά τα μέλη μιας οικογένειας πρέπει να έχουν ελευθερία κινήσεων. Αυτό σημαίνει ότι αν θέλει πχ ο έφηβος γιος να βγει με φίλους μετά το φαγητό δε θα του επιβάλλεται να κάτσει με τους υπόλοιπους συγγενείς σπίτι κι ούτε θα πιέσετε να γευτεί την γαλοπούλα που συχαίνεται ο σύζυγος γιατί ήσασταν απ το πρωί στη κουζίνα για να τη μαγειρέψετε Χριστούγεννα σημαίνουν πρώτα απ όλα χαρά και για να υπάρχει χαρά πρέπει να υπάρχει ελευθερία. Βγάλτε τα περιττά των γιορτών απ τη ζωή σας ακόμα κι αν αυτό αφορά τον ξάδελφο που δε σας συμπαθεί και τον αντιπαθείτε.

Δεν είναι κανείς υποχρεωμένος να δεχτεί κάποιον στο σπίτι του αν δεν περνάει καλά μαζί του και κανένας κανόνας δεν υπάρχει που να υποχρεώνει εσάς ή τους γύρω σας να κάνει κάτι που δεν θέλει.
Συζητήστε τα πάντα με την οικογένεια σας και βρείτε τρόπους για να είστε όλοι ευχαριστημένοι αυτός είναι εξάλλου και ο σκοπός.
Να ευχαριστηθείτε την φετινή Χριστουγεννιάτικη ημέρα.

Μαίρη Κουτρούμπα
Autism mania
M.K.<3

 

Διαβάστε περισσότερα: http://www.gkordis.com/2016/12/blog-post_430.html#ixzz4TVKAho7N  ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ STILIDA NEWS ΣΤΟ GOOGLE NEWS
ΔΕΙΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK
ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ ΚΑΝΑΛΙ ΜΑΣ ΣΤΟ You Tube