Εργασίες στον αυτοκινητόδρομο ΠΑΘΕ στο τμήμα ΣΚΑΡΦΕΙΑ – ΛΑΜΙΑ – ΡΑΧΕΣ


pathe

Την δεύτερη της παράταση πήρε το έργο με τίτλο «ΥΠΟΛΕΙΠΟΜΕΝΕΣ ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΣΤΟ ΤΜΗΜΑ ΣΚΑΡΦΕΙΑ – ΛΑΜΙΑ – ΡΑΧΕΣ» του αυτοκινητοδρόμου ΠΑΘΕ προϋπολογισμού μελέτης 18.000.000,00 ΕΥΡΩ (με Φ.Π.Α.). Σύμφωνα με την απόφαση το έργο μετατίθεται χρονικά μέχρι την 1η Ιουνίου 2017 προκειμένου να ολοκληρωθεί. Ανάδοχος του έργου είναι η κοινοπραξία ΔΟΜΟΤΕΧΝΙΚΗ-ΕΡΕΤΒΟ-ΕΤΒΟ με έκπτωση 48,36%. Το Υπουργείο Υποδομών είναι ο Φορέα Υλοποίηση του έργου.
Το έργο ουσιαστικά δεν έχει σπουδαίο οδικό αντικείμενο αλλά την ολοκλήρωση όλων των εργασιών που δεν μπόρεσαν ή δεν μπορούν να ολοκληρωθούν από παλαιότερες αλλά και τις παρούσες εργολαβίες. Το σπουδαιότερο τεχνικό έργο είναι η ολοκλήρωση της κατασκευής του Ανισόπεδου Κόμβου Σκάρφειας. Να θυμίσουμε πως η δημοπράτηση του έργου έγινε το 2014 και η σύμβαση κατασκευής υπεγράφη στις 12 Φεβρουαρίου 2015. Συνολικά υποβλήθηκαν 10 προσφορές. Η συνολική προθεσμία εκτέλεσης του έργου, αρχικά είχε οριστεί σε 14 μήνες αλλά ακολούθησε τη μοίρα σχεδόν όλων των Ελληνικών έργων που δεν τελειώνουν σύμφωνα με το αρχικό τους χρονοδιάγραμμα.

Το έργο χρηματοδοτείται από Πιστώσεις του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων. ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ Αντικείμενο της παρούσας εργολαβίας αποτελούν τα έργα κατασκευής-αποπεράτωσης των υπολειπομένων εργασιών του οδικού τμήματος Σκάρφεια – Λαμία – Ράχες του άξονα ΠΑΘΕ, τα οποία δεν ολοκληρώθηκαν στα πλαίσια των αρχικών συμβάσεων.

Προβλέπονται συνοπτικά οι ακόλουθες εργασίες:

Ολοκλήρωση της κατασκευής του Ανισόπεδου Κόμβου Σκάρφειας και ανακατασκευή οδοστρώματος – ολοκλήρωση του παράπλευρου οδικού δικτύου, μήκους 24 km περίπου. Κατασκευή τμημάτων επενδεδυμένων τάφρων συνολικού μήκους περίπου 1 km, καθώς και ολοκλήρωση των προβλεπομένων από τις εγκεκριμένες μελέτες τάφρων απαγωγής ομβρίων παραπλεύρων οδών, συνολικού μήκους περίπου 31 km επενδεδυμένων και 6,0 km ανεπένδυτων τάφρων. Κατασκευή υπολειπομένων εργασιών αποχέτευσης ομβρίων στην περιοχή του SRD6 (περιοχή Αγ. Κωνσταντίνου) και συμπληρωματικά έργα συλλογής – διόδευσης ομβρίων, σε διάφορες θέσεις της περιοχής του Πετάλου Μαλιακού, εντός της ζώνης απαλλοτρίωσης των έργων. Εργασίες καθαρισμού, αποκατάστασης και ολοκλήρωσης της διευθέτησης των ρεμάτων Λιαπατόρεμα, Αηβλασσόρεμα, Μώλου, Λαντζόρεμα, Θερμοπυλών και Ιαματικών Λουτρών Θερμοπυλών, με τα συνοδά έργα εκβολής αυτών.

Ολοκλήρωση των εργασιών ηλεκτροφωτισμού στον ανισόπεδο ημικόμβο Σκάρφειας, τοποθέτηση ιστών οδοφωτισμού (18) σε διάφορες θέσεις του έργου και ολοκλήρωση του δικτύου τηλεφωνοδότησης της αρτηρίας στο τμήμα Σκάρφεια – Θερμοπύλες. Τοποθέτηση ή συμπλήρωση πινακίδων σήμανσης και τοποθέτηση περίφραξης και στηθαίων ασφαλείας στα σημεία που λείπουν ή έχουν καταστραφεί και τοποθέτηση, σε όλο το μήκος του έργου, των οριοδεικτών, των χιλιομετροδεικτών και των δεικτών της απαλλοτριωμένης ζώνης Εκτέλεση των εργασιών άρδευσης, φύτευσης και συντήρησης του πρασίνου στο τμήμα της αρτηρίας Σκάρφεια – Θερμοπύλες με τους αυτοματισμούς λειτουργίας και ελέγχου Μετατόπιση του υφιστάμενου αγωγού καυσίμων που διέρχεται περί την χ.θ. 0+760 του αυτοκινητοδρόμου.

Εργασίες αποκατάστασης κατολισθήσεων πρανών στο τμήμα Παράκαμψης Αγ. Κωνσταντίνου, σε μήκος περίπου 70 m και σε ύψος μέχρι 12m. . Εργασίες αποκατάστασης των καθιζήσεων που έχουν σημειωθεί στις προσβάσεις ορισμένων τεχνικών του αυτοκινητοδρόμου στο τμήμα Σκάρφεια – Α/Κ Θερμοπυλών Κατασκευή έξι ειδικών διατάξεων για την διαχείριση απορροών ομβρίων με ρυπαντικό φορτίο, σε περιπτώσεις ατυχημάτων σε διάφορες θέσεις του οδικού άξονα. Τοποθέτηση αντιθορυβικών πετασμάτων σε θέσεις προβλεπόμενες από τους περιβαλλοντικούς όρους.

Πηγή: ypodomes.com

 

 
Διαβάστε περισσότερα: http://www.gkordis.com/2016/12/18.html#ixzz4UCz8CYGK  ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ STILIDA NEWS ΣΤΟ GOOGLE NEWS
ΔΕΙΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK
ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ ΚΑΝΑΛΙ ΜΑΣ ΣΤΟ You Tube