Τοποθέτηση Προ Ημερήσιας Διάταξης της Λαϊκής Συσπείρωσης Λαμιέων κατά τη συνεδρίαση του Δ.Σ.

Τοποθέτηση Προ Ημερήσιας Διάταξης της Λαϊκής Συσπείρωσης Λαμιέων κατά τη συνεδρίαση του Δ.Σ. για: Ορισμένα στοιχεία από τη ζωή στην πόλη μας

Παρακολουθούμε πάντα με ιδιαίτερη προσοχή όσα συμβαίνουν στην πόλη μας και προκειμένου να ευαισθητοποιήσουμε και το Δημοτικό Συμβούλιο, σημειώνουμε :

  • Η κίνηση στην αγορά της πόλης μας φέτος ήταν σαφώς μειωμένη. Ήταν αντίστοιχη της φτώχειας και της ανέχειας που καταδικάζουν τον λαό οι πολιτικές της κυβέρνησης, στην προέκταση των κατευθύνσεων της Ε.Ε. Ήταν αποτέλεσμα ατέλειωτων μέτρων τα οποία θέλουν τα μονοπώλια και τους πλούσιους να γίνονται πλουσιότεροι, ενώ τους φτωχούς, εργαζόμενους και αυτοαπασχολούμενους, να εξαθλιώνονται.
  • Οι άνεργοι που καταγράφονται ξεπερνούν τις 4.500, ενώ στην πραγματικότητα είναι πολλοί περισσότεροι.1800 περίπου εργαζόμενοι δουλεύουν κάποιες, λίγες μέρες το μήνα.
  • Η οικοδομή έχει σταματήσει.
  • Σε 640 συνδρομητές της ΔΕΗ έχει κοπεί το ρεύμα.
  • Σε 1780 περιπτώσεις έχουν γίνει ρυθμίσεις για την εξόφληση χρεών στην ΔΕΗ.
  • Τα μαγαζιά με ενδύματα και υποδήματα είχαν την μικρότερη κίνηση από ποτέ και δεν είναι λίγα αυτά που δεν θα μπορέσουν να κρατηθούν ανοιχτά μετά τις γιορτές.
  • Ελαττώθηκε ακόμη και η κατανάλωση του ψωμιού, αφού οι περισσότεροι φούρνοι κατανάλωσαν 20 με 30 % λιγότερο αλεύρι από πέρυσι.

 

Σε αυτό το περιβάλλον δεν μπορούμε να μένουμε αδιάφοροι. Απλοί παρατηρητές των εξελίξεων.

Δεν έχουμε, φυσικά, αυταπάτες για τον συσχετισμό των δυνάμεων στο Δημοτικό Συμβούλιο. Ούτε αγνοούμε τις πολιτικές αντιλήψεις των άλλων παρατάξεων.

Τα λέμε αυτά για να σας φέρουμε προ των ευθυνών σας.

Στην ουσία, θέλουμε να απευθυνθούμε και από το βήμα του Δημοτικού Συμβουλίου στις εργατικές – λαϊκές οικογένειες της πόλης  καλώντας τις ΣΕ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΕΤΟΙΜΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΔΡΑΣΗ ΓΙΑ ΟΣΑ ΔΙΚΑΙΟΥΝΤΑΙ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΑΝΗΚΟΥΝ. Ότι δεν έχουν άλλο τρόπο για να καλυτερεύσουν και, προοπτικά, ν’ αλλάξουν τη ζωή τους.

Υπογραμμίζουμε πως απέναντι τους έχουν τα μονοπώλια και την πλουτοκρατία. Την κυβέρνηση και τα κόμματα που στηρίζουν το σύστημα της εκμετάλλευσης και την Ε.Ε. Την πολιτική που, κοροϊδεύοντας και αποπροσανατολίζοντας το λαό, παρουσιάζει σαν  φιλολαϊκές λύσεις τα μέτρα που απαιτούνται για την ανάπτυξη της κερδοφορίας των επιχειρηματικών κολοσσών και της ολιγαρχίας του πλούτου.

Καλούμε το λαό της περιοχής να συσπειρωθεί σε σωματεία, επιτροπές αγώνα και φορείς που θα διεκδικούν το δικαίωμα του στη ζωή. Στο ΠΑΜΕ, στην ΠΑΣΥ, στην ΠΑΣΕΒΕ… Να κάνει δική του υπόθεση τον προσανατολισμό του εργατικού και λαϊκού κινήματος σε ταξική κατεύθυνση, περιεχόμενο και δράση.

 

ΛΑΜΙΑ      30/12/2016

   ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ STILIDA NEWS ΣΤΟ GOOGLE NEWS
ΔΕΙΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK
ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ ΚΑΝΑΛΙ ΜΑΣ ΣΤΟ You Tube