Με καθολική συμμετοχή των εργαζομένων στις εργολαβίες της ΛΑΡΚΟ πραγματοποιείται από σήμερα στις 06:00 το πρωί η 48ωρη απεργία


syndikato
ΛΑΡΥΜΝΑ 10/01/2017
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Με καθολική συμμετοχή των μελών μας στις εργολαβίες της ΛΑΡΚΟ πραγματοποιείται από σήμερα στις 06:00 το πρωί η 48ωρη απεργία με αίτημα «κατάργηση του σκλαβοπάζαρου όλων των εργολαβιών και ενσωμάτωση όλων των εργαζομένων στην ίδια την ΛΑΡΚΟ με σύμβαση αορίστου χρόνου».
Το Συνδικάτο μας από το κάτασπρο τοπίο του χιονιού της πύλης του εργοστασίου ΛΑΡΚΟ στη Λάρυμνα και κάτω από πολικές θερμοκρασίες απευθύνει θερμό ταξικό χαιρετισμό στα Σωματεία και τους φορείς που πανελλαδικά δηλώνουν στήριξη στον δίκαιο αγώνα μας.

Καταγγέλλουμε την απόφαση της Διοίκησης της ΛΑΡΚΟ η οποία έδωσε εντολή να ακυρωθούν όλα τα προγραμματισμένα τρίτα ρεπό των μόνιμων εργαζομένων, κρατά με τέτοιες θερμοκρασίες υπερωρίες μόνιμους εργαζόμενους και στέλνει σε εργασία μόνιμους εργαζόμενους μόνους τους, σε επικίνδυνα σημεία στα οποία πολλαπλασιάζεται η επικινδυνότητα τους λόγω του παγωμένου χιονιού και όλα αυτά μόνο και μόνο για να μην ζητήσει από το Συνδικάτο μας γραπτώς εργαζόμενους για ασφάλεια.
Αν νομίζει η Διοίκηση πως με τέτοιες τακτικές θα μας σπάσει το ηθικό γελάστηκε. Μπορεί σήμερα να πατεί στο γεγονός πως το επιχειρησιακό Σωματείο δεν συμμετέχει στην απεργία δεν είναι μακριά όμως η ώρα που οι εργαζόμενοι, μόνιμοι και εργολαβικοί θα συντονίσουμε των αγώνα μας.

Τα προβλήματα των εργαζομένων είναι κοινά και έρχεται η ώρα που θα απαντήσουμε ενιαία. Ο αγώνας για την κατάργηση του σκλαβοπάζαρου όλων των εργολαβιών και ενσωμάτωση όλων των εργαζομένων στην ίδια την ΛΑΡΚΟ με σύμβαση αορίστου χρόνου δεν είναι ξεκομμένος από την υπογραφή Επειχ. Σ.Σ.Ε. που απαιτούν οι μόνιμοι εργαζόμενοι. Άλλωστε στο καθεστώς των εργολαβιών πάτησαν οι Διοικήσεις και έχουν κατακρεουργήσει κεκτημένα των μόνιμων εργαζομένων όπως είναι τριετίες και Β.Μ.

Οι εργαζόμενοι στις εργολαβίες της ΛΑΡΚΟ θα απεργήσουν κανονικά και αύριο 11/01. Ακυρώνουμε όμως την συγκέντρωση που έχουμε προγραμματίσει για αύριο λόγω δύσκολης, επικίνδυνης έως και αδύνατης μετακίνησης λόγω χιονιού.
Ο αγώνας συνεχίζεται και θα μας δοθεί η ευκαιρία να ανταμώσουμε. Επόμενος σταθμός στον αγώνα μας είναι στις 27/01 η συμπλήρωση των 40 ετών από την έναρξη της 110 ημερών νικηφόρα απεργίας των εργατών της ΛΑΡΚΟ ΤΟ 1977.

Για το Δ.Σ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ       Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΠΟΛΙΤΗΣ ΠΑΝ.      ΑΝΔΡΙΩΤΗΣ ΣΤΑΥ.

 

Διαβάστε περισσότερα: http://www.gkordis.com/2017/01/0600-48.html#ixzz4VLfJTTRU  ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ STILIDA NEWS ΣΤΟ GOOGLE NEWS
ΔΕΙΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK
ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ ΚΑΝΑΛΙ ΜΑΣ ΣΤΟ You Tube