ΛΑΜΙΑ: Το σωματείο Εμποροϋπαλλήλων & Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ν. Φθιώτιδας καταγγέλλει τις απολύσεις στο κατάστημα “Κωτσόβουλος”


ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΜΠΟΡΟΥΠΑΛΛΗΛΩΝ

Κωτσόβολος

ΚΑΙ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ
ΝΟΜΟΥ ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ

Αριθμός πρωτοκόλλου 4/2017
Λαμία πλατεία Διάκου 1
Λαμία

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ

Καταγγέλλουμε τις απολύσεις στο κατάστημα Κωτσόβολος στη Λαμία. Μια επιχείρηση που μέσα στην κρίση βγήκε ενισχυμένη . Όμως οι εργαζόμενοι υπέστησαν τις μειώσεις μισθών και απολύσεις . Στην παρούσα φάση η επιχείρηση θέλει να απαλλαγεί από το παλιό προσωπικό που τόσα χρόνια δούλεψε σκληρά και έφτασε την εταιρία πολύ ψηλά. Στις μέρες που ζούμε αξιοποιώντας την ανεργία που μαστίζει τον κλάδο θέλει να δημιουργήσει νέες εργασιακές συνθήκες λάστιχο. Θέλουν φθηνό ευέλικτο εργατικό δυναμικό χωρίς δικαιώματα. Οι επιχειρήσεις έχουν λυμένα τα χέρια τους αξιοποιώντας όλο το αντεργατικό οπλοστάσιο που υπάρχει. Αλλά και όλους τους αντεργατικούς νόμους που νομοθέτησαν η σημερινή και οι προηγούμενες κυβερνήσεις για να αυξάνουν όλο και περισσότερο τα κέρδη τους.

Οι εργαζόμενοι στον Κωτσόβολο αλλά και σε όλο τον κλάδο έχουμε υποχρέωση να υπερασπιστούμε το δικαίωμα στη δουλειά και με δικαιώματα. Η σκληρή πραγματικότητα που ζούμε οι εργαζόμενο σήμερα είναι στο χέρι μας να αλλάξει. Το μόνο που μπορεί να σταματήσει τα αντεργατικά σχέδια της κυβέρνησης και των μεγάλων εμπορικών και πολυεθνικών επιχειρήσεων , είναι η οργανωμένη συλλογή δράση μέσα από το σωματείο μας.

Να πάρουμε την υπόθεση στα χέρια μας. Κανένας εργαζόμενος μόνος του. Οργωμένος εργάτης, Δυνατός είναι ο εργάτης.

Το ΔΣ.

 

Διαβάστε περισσότερα: http://www.gkordis.com/2017/01/blog-post_722.html#ixzz4WrRflFta  ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ STILIDA NEWS ΣΤΟ GOOGLE NEWS
ΔΕΙΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK
ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ ΚΑΝΑΛΙ ΜΑΣ ΣΤΟ You Tube