Απειλούνται με λιμό 20 εκατομμύρια άνθρωποι στη Νιγηρία,Ν.Σουδάν,Υεμένη,Σομαλία


Νιγηρία,Ν.Σουδάν,Υεμένη,Σομαλία.

Δραματική έκκληση του ΟΗΕ

Απειλούνται με λιμό 20 εκατομμύρια άνθρωποι στη Νιγηρία,Ν.Σουδάν, Υεμένη, Σομαλία.
Είναι γεγονός ότι ” το χρέος και η πείνα είναι όπλα μαζικής καταστροφής” τα οποία χρησιμοποιούν οι πρώην αποικιοκράτες και σημερινοί δανειστές και τοκογλύφοι για να ληστέψουν τον πλούτο των κρατών.
Έχουμε και λέμε Νιγηρία 12ος μεγαλύτερος παραγωγός πετρελαίου στον κόσμο και 8ος μεγαλύτερος εξαγωγός.
Ν.Σουδάν μετά την απόσχιση του απο το Σουδάν το 2011 πήρε το 75% της παραγωγής πετρελαίου ενώ διαθέτει κοιτάσματα χρυσού, διαμαντιών,ουρανίου,χρωμίου, βολφραμίου,χαλαζία και 50 εκατ εκτάρια καλλιεργήσιμης γής που ποτίζονται με τα νερά του Νείλου.

Σομαλία με επάρκεια αγαθών ως το 1970 αλλά μετά την παρέμβαση του ΔΝΤ και της παγκόσμιας τράπεζας το 1980 η χώρα κατέρρευσε.
Η αλλαγή αγροτικής πολιτικής και η εισαγωγή σιτηρών απο πολυεθνικούς κολοσσούς έπνιξε την ντόπια παραγωγή και βύθισε τη χώρα στη φτώχεια και στη πείνα.

Υεμένη η βασανισμένη χώρα που ζεί αγκαλιά με τον θάνατο και την πείνα γιατί έχει την τύχη να βρίσκεται στο σημείο σύγκρουσης των ιμπεριαλιστών για τον έλεγχο των εμπορικών δρόμων θαλάσσιων και χερσαίων,για τον έλεγχο των στενών που οδηγούν στην ερυθρά θάλασσα και τη Διώρυγα του Σουέζ την πύλη της ναυσιπλοϊας.

“Πόρτες των δακρυών” λέγονταν τα στενά Μπαμπ αλ Μαντέπ της Υεμένης στην αρχαιότητα τα οποία ποτίστηκαν και ποτίζονται με ποτάμια αίματος και δακρύων αιώνες τώρα .
Πόρτες των δακρύων ανοίγουν και σήμερα σε όλο τον κόσμο οι ενδοϊμπεριαλιστικοί ανταγωνισμοί και σχεδιασμοί.
Οι ιμπεριαλιστές την γή ξαναμοιράζουν,με των λαών το αίμα τα σύνορα χαράζουν.

 

Διαβάστε περισσότερα: http://www.gkordis.com/2017/03/20.html#ixzz4b621v1vA  ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ STILIDA NEWS ΣΤΟ GOOGLE NEWS
ΔΕΙΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK
ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ ΚΑΝΑΛΙ ΜΑΣ ΣΤΟ You Tube