ΛΑΜΙΑ:Συμβασιούχοι στην καθαριότητα: απλήρωτοι και εκβιαζόμενοι


Λαϊκή Συσπείρωση

Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η

Συμβασιούχοι στην καθαριότητα: απλήρωτοι και εκβιαζόμενοι

Με αφορμή το πρόβλημα που έχει προκύψει με τους συμβασιούχους εργαζόμενους της καθαριότητας, ύστερα από την άρνηση της Επιτρόπου να θεωρήσει το ένταλμα πληρωμής τους, θεωρούμε υποχρέωσή μας να ενημερώσουμε όλους τους εργαζόμενους της Λαμίας και να τους καλέσουμε να συμπαραταχθούν με αυτούς που προσφέρουν σημαντικές υπηρεσίες στην κοινωνία της πόλης.

Πρώτα – πρώτα παραδίνουμε στην κρίση σας τους υπευθύνους.

  • Την κυβέρνηση που, από την μια, ψήφισε παράταση των συμβάσεων για τους εργαζόμενους στην καθαριότητα και, από την άλλη, διατηρεί την απαγόρευση να δουλεύει κάποιος με σύμβαση πάνω από 24 μήνες.
  • Όλους εκείνους που βρίσκουν την ευκαιρία να προχωρήσουν στην ιδιωτικοποίηση της αποκομιδής των απορριμμάτων και είναι έτοιμοι να την παραδώσουν στους εργολάβους.
  • Πρώτη μεταξύ αυτών η δημοτική αρχή και από κοντά όλες οι πολιτικές δυνάμεις που «ενδιαφέρονται» για την καθαριότητα της πόλης.

Αξιοποιούν την τάχα ανεξάρτητη αρχή του Ελεγκτικού Συνεδρίου και την ίδια στιγμή κάνουν τον καλό στους εργάτες καθαριότητας καλώντας τους να ενταχθούν στο προσωπικό του εργολάβου.

Σε αυτά τα πλαίσια η ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ προβάλλει τις δικές της θέσεις και τα αιτήματα :

  • Οι ανάγκες της υπηρεσίας καθαριότητας είναι πάγιες και διαρκείς. Γι αυτό το προσωπικό πρέπει να είναι μόνιμο και με πλήρη δικαιώματα.
  • Όσοι υπηρετούν σήμερα πρέπει να μονιμοποιηθούν και να προσληφθούν και όσοι ακόμη χρειάζονται.
  • Να σταματήσει ο εμπαιγμός της κυβέρνησης, που αξιοποιείται από όσους επιθυμούν την ιδιωτικοποίηση της αποκομιδής των απορριμμάτων.
  • Να εξοφληθούν τα δεδουλευμένα στους εργάτες καθαριότητας.
  • Να σταματήσει κάθε εκβιασμός των εργαζομένων, που τους οδηγεί στους εργολάβους που νοικιάζουν εργαζόμενους. Καμιά απόλυση εργαζόμενου.
  • Τις αντιφάσεις νόμων και προεδρικών διαταγμάτων να τις λύσουν αυτοί που τις δημιούργησαν και σήμερα οχυρώνονται πίσω από την δήθεν ανεξαρτησία του Ελεγκτικού Συνεδρίου.

Καλούμε τους εργαζόμενους στην καθαριότητα, το Σωματείο εργαζομένων στο Δήμο και κάθε εργαζόμενο της πόλης να ορθώσουν το ανάστημα τους και να αντισταθούν σε τέτοιους απαράδεκτους πολιτικούς χειρισμούς. Να συντονίσουν τον αγωνιστικό βηματισμό τους και να διεκδικήσουν ό,τι δικαιούνται.

· ΝΑ ΜΗΝ ΠΑΡΑΔΟΘΕΙ Η ΑΠΟΚΟΜΙΔΗ ΤΩΝ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΩΝ ΣΕ ΙΔΙΩΤΕΣ.

· ΝΑ ΜΗΝ ΑΠΟΛΥΘΕΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΣ. ΝΑ ΠΛΗΡΩΘΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΜΟΝΙΜΟΠΟΙΗΘΟΥΝ ΟΙ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΟΙ.

Λαμία 20/3/2017

Διαβάστε περισσότερα: http://www.gkordis.com/2017/03/blog-post_50.html#ixzz4bvkDeeWe  ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ STILIDA NEWS ΣΤΟ GOOGLE NEWS
ΔΕΙΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK
ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ ΚΑΝΑΛΙ ΜΑΣ ΣΤΟ You Tube