ΛΑΜΙΑ: ΚΩΤΣΟΒΟΛΟΣ- ΑΠΟΛΥΣΗ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥ


KOTSOBOLOS
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ

Το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Λαμίας καταγγέλλει την πολυεθνική ηλεκτρικών ειδών ΚΩΤΣΟΒΟΛΟΣ που χθες 22 Μάρτη 2017 πραγματοποίησε άλλη μία (1) απόλυση εργαζόμενου από το κατάστημα της Λαμίας φτάνοντας συνολικά της έξη (6) από την αρχή του χρόνου.
Οι εργαζόμενοι που απολύθηκαν μέχρι τώρα εργάζονταν πάνω από 10 χρόνια στην εταιρεία.Η πολυεθνική ΚΩΤΣΟΒΟΛΟΣ τους τελευταίους μήνες στο κατάστημα της Λαμίας έχει προβεί στην πρόσληψη 11 νέων εργαζομένων, σκοπός της δεν είναι να δημιουργήσει νέες θέσεις εργασίας, αλλά να αλλάξει το παλιό προσωπικό με νέο, θέλει εργαζόμενους χωρίς δικαιώματα και φτηνό εργατικό δυναμικό για να πολλαπλασιάσει τα κέρδη του.

Ας βγάλουμε όλοι τα συμπεράσματα μας

Αυτή είναι η εργοδοσία! Δεν υπολογίζει τους εργαζόμενους και τις ανάγκες τους προκειμένου να βγάζει περισσότερα κέρδη! Μας μείωσαν τους μισθούς, μας κόψανε όλες τις κοινωνικές παροχές, μας έχουν και δουλεύουμε Κυριακές και αργίες με διάφορα προσχήματα και η αντεργατική επίθεση όλο και βαθαίνει.

Ως πότε θα ανεχόμαστε να μας παίρνουν πίσω δικαιώματα κατακτημένα με σκληρούς, εργατικούς αγώνες; Ως πότε θα τους αφήνουμε να διαλύουν τη ζωή και την αξιοπρέπεια τη δική μας και των παιδιών μας;

Δεν είναι ανίκητοι!

Με τη δική σου συνειδητή συμμετοχή έχεις τη δυνατότητα μαζί με το Κλαδικό σου σωματείο να ακυρώνεις απολύσεις και να κατακτήσεις το αναφαίρετο δικαίωμά σου για σταθερή και μόνιμη εργασία.
Όπου οι εργαζόμενοι οργανώθηκαν και έδωσαν συλλογική απάντηση στην εργοδοσία, τότε είχαμε αποτελέσματα και κατακτήσεις!

Εμείς έχουμε τη δύναμη!

Είναι καθήκον σήμερα να πάρουμε την κατάσταση στα χέρια μας! Κανένας εργαζόμενος να μη μείνει μόνος του! Καλούμε κάθε εργαζόμενο να δώσει δύναμη στη δύναμή του, να οργανωθεί στο κλαδικό του σωματείο και να παλέψει για τις σύγχρονες ανάγκες του!».
Το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Λαμίας, αξιώνει την άμεση επαναπρόσληψη των απολυμένων εργαζόμενων και ζητά γι’ αυτό το λόγο την παρέμβαση της Επιθεώρησης Εργασίας.
Το Εργατικό Κέντρο Λαμίας θα είναι στο πλευρό όλων των εργαζομένων.
Δεν θα περάσουν οι μεθοδεύσεις τους.
Δεν θα γίνουμε οι σκλάβοι του 21ου αιώνα.

Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ

Διαβάστε περισσότερα: http://www.gkordis.com/2017/03/blog-post_179.html#ixzz4c8eOFhvo  ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ STILIDA NEWS ΣΤΟ GOOGLE NEWS
ΔΕΙΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK
ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ ΚΑΝΑΛΙ ΜΑΣ ΣΤΟ You Tube