Στυλίδα:Σχετικά με τις εξελίξεις γύρω από το ζήτημα των προσφύγων


Στυλίδα, 7 / 4 / 2017

Σχετικά με τις εξελίξεις γύρω από το ζήτημα των προσφύγων

Το ΚΚΕ και η ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ έχουν ήδη εκφράσει ολοκληρωμένες θέσεις για το ζήτημα τω προσφύγων.
Θεωρούμε πρώτο και ουσιαστικό ζήτημα το να αντιμετωπίζονται αποφασιστικά οι αιτίες που δημιουργούν τους πρόσφυγες και οι πολιτικές επιλογές που τους εγκλωβίζουν στην Χώρα μας.

Σε αυτή την κατεύθυνση εκτιμάμε σαν βασικές υποχρεώσεις του λαού μας και φυσικά του λαού της Στυλίδας :
• Την ανάπτυξη των αγώνων ενάντια στους ιμπεριαλιστές που κάνουν τους πολέμους για να ελέγξουν τους δρόμους του πετρελαίου και να εξασφαλίσουν την πολιτική τους επιρροή. Αυτοί δημιουργούν την προσφυγιά.
• Την έκφραση με κάθε τρόπο των αντιθέσεων του απέναντι στην Ε.Ε, που εμποδίζει τους προσφυγές να πάνε εκεί που θέλουν, εγκλωβίζοντας τους στην Ελλάδα. ,
• Την έκφραση των αντιθέσεων του απέναντι στην Κυβέρνηση ΣΥ ΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, που υλοποιεί τις κατευθύνσεις τους. Συγκαλύπτει τις ευθύνες των ιμπεριαλιστών και συμμετέχει στους σχεδιασμούς τους.
• Απέναντι σε όλες τις πολιτικές δυνάμεις που αποσιωπούν την ουσία του προβλήματος, ξεχνώντας το γιατί υπάρχουν προσφυγικές ροές, προκειμένου να αφήσουν στο απυρόβλητο τους πραγματικά υπευθύνους.

Ταυτόχρονα, βασική υποχρέωση του λαού είναι να εκφράζει πρακτικά και συγκεκριμένα την συμπαράσταση του στους πρόσφυγες, που είναι τα θύματα της πολιτικής των ιμπεριαλιστών, ανεξάρτητα από φυλή, χρώμα, καταγωγή και θρήσκευμα.

Να αναγνωρίζει το δικαίωμα τους στη ζωή. Για αξιοπρεπή διαβίωση και προοπτική για αυτούς και τα παιδιά τους. Να τους υποδέχεται φιλόξενα και με διάθεση παροχής κάθε δυνατής βοήθειας.
Αυτά τα ζητήματα προκύπτουν από αρχές και αξίες για κάθε εργαζόμενο άνθρωπο και δεν είναι αντικείμενο διαπραγμάτευσης, ούτε λύνονται με ψηφοφορίες.
Ο ρατσισμός, η ξενοφοβία και γενικότερα οι φασιστικές αντιλήψεις δεν έχουν θέση στην κοινωνία των εργαζομένων.

Από όσα γίνονται και λέγονται στην πόλη μας για το ζήτημα των προσφύγων, ο λαός της Στυλίδας μπορεί και πρέπει να βγάλει τα συμπεράσματα του.

Διαβάστε περισσότερα: http://www.gkordis.com/2017/04/blog-post_7.html#ixzz4dY7Z4y9S  ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ STILIDA NEWS ΣΤΟ GOOGLE NEWS
ΔΕΙΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK
ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ ΚΑΝΑΛΙ ΜΑΣ ΣΤΟ You Tube