ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΑΓΙΟ ΦΩΣ …γράφει ο Παναγιώτης Λαθούρης


Παναγιώτης Λαθούρης

Πολλή κουβέντα γίνεται τις Άγιες τούτες ημέρες για το αν το Άγιο Φως είναι θαύμα ή αγυρτεία και αν θα πρέπει να το υποδεχόμαστε με τιμές Αρχηγού Κράτους ή όχι. Θεωρώ ότι από αυτή τη χώρα λείπει ο ορθολογισμός και επειδή ο ορθολογισμός δεν είναι το δυνατό σημείο όλων των θρησκειών, της Ορθοδοξίας μη εξαιρουμένης, οι δύο έννοιες κράτος και Εκκλησία συμπλέουν.

 Οπότε δεν θεωρώ περίεργο που δεχόμαστε κάθε χρόνο το Άγιο φως με τιμές Αρχηγού Κράτους ανεξάρτητα αν μας κυβερνά δεξιό ή αριστερό κόμμα. Το περίεργο είναι που το θαύμα του Αγίου Φωτός συμβαίνει κατά παραγγελία όποτε έχουμε εμείς Πάσχα. Το θαύμα αυτό αποτελεί την κορύφωση της θαυματοποιίας που επαγγέλλονται οι κάτοχοι και διαχειριστές θαυματουργών ή ανησυχούντων ή δακρυρρεουσών εικόνων, λειψάνων και άλλων αναλόγων θαυματουργών εργαλείων.

 Άγιοι Πατέρες θα ήθελα να σέβεστε την Εκκλησία όπως τη σέβεται ο πιστός, ευσεβής και θρήσκος λαός. Πρώτα και κύρια σεβαστείτε τον ίδιο το λαό και μην εκμεταλλεύεστε τις αδυναμίες του που προέρχονται από το φόβο του αγνώστου χάριν αργυρολογίας. Ο ρόλος και ο λόγος της Ορθοδοξίας είναι πολύ σημαντικός για να ευτελίζεται με κατασκευασμένα θαύματα και με τη λατρεία κοκκάλων και λοιπών λειψάνων. Ούτε στους Παπούα δεν συμβαίνουν τέτοια. Κρατήστε την Ορθοδοξία στο ύψος της τώρα που ο λαός την έχει ανάγκη, τώρα που το έθνος την έχει ανάγκη σαν ασπίδα στην εισβολή του Ισλάμ.

Panagiotis Lathouris

Διαβάστε περισσότερα: http://www.gkordis.com/2017/04/blog-post_55.html#ixzz4erotie7o  ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ STILIDA NEWS ΣΤΟ GOOGLE NEWS
ΔΕΙΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK
ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ ΚΑΝΑΛΙ ΜΑΣ ΣΤΟ You Tube