ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΜΠΟΡΟΫΠΑΛΛΗΛΩΝ ΚΑΙ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΝΟΜΟΥ ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ – ΑΠΕΡΓΙΑ ΚΥΡΙΑΚΗ 7 ΜΑΗ


ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΜΠΟΡΟΫΠΑΛΛΗΛΩΝ

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΜΠΟΡΟΫΠΑΛΛΗΛΩΝ ΚΑΙ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ  ΝΟΜΟΥ ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Συναδέλφισσες – συνάδελφοι

Δεν πέφτουμε από τα σύννεφα με την προώθηση της πλήρους κατάργησης της Κυριακάτικης Αργίας στο εμπόριο, που προωθείται χωρίς κανέναν περιορισμό, από την συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ –ΑΝΕΛ και κουαρτέτο. Ακολουθούν και σε αυτό τον τομέα πιστά τον δρόμο της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ.
Αυτό περιλαμβάνεται στο «επικαιροποιημένο» μνημόνιο, στο κλείσιμο της “αξιολόγησης”, που προβλέπει νέα αντεργατικά- αντιλαϊκά μέτρα με στόχο την ανάκαμψη του κεφαλαίου.
Το πάγιο αίτημα των μεγαλεμπόρων – πολυεθνικών για δουλειά 7 ημέρες την εβδομάδα με εξαντλητικά ωράρια, πενιχρούς μισθούς και τσακισμένα εργασιακά δικαιώματα, έρχεται σε πλήρη σύγκρουση με το δικαίωμα που είναι η κατοχύρωση της Κυριακής ως μέρα ανάπαυσης, ελεύθερου χρόνου, οικογενειακής ζωής και γενικότερα κοινωνικής δραστηριότητας για όλους τους εργαζόμενους.Από τις ίδιες τις εξελίξεις αποδεικνύεται ότι καμία δικαστική απόφαση όπως αυτή του ΣτΕ, που έχει κάνει σημαία η πλειοψηφία της Ομοσπονδίας Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδος (ΟΙΥΕ) δεν σταματάει τις επιδιώξεις των μεγαλοεργοδοτών.

Κάνουμε δική μας υπόθεση την υπεράσπιση της Κυριακάτικης Αργίας ,την νομοθετική κατοχύρωση της ,την ικανοποίηση όλων των σύγχρονων αναγκών μας. Συμμετέχουμε μαζικά στην πανεργατική γενική απεργία στις 17 Μάη.

Οι εργαζόμενοι δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να ανεχτούμε κάτι τέτοιο, να μην περάσει κανένας εφησυχασμός. Με οργανωμένη συλλογική δράση, συσπειρωμένοι στο σωματείο μας, με την κοινωνική μας συμμαχία, τους αυτοαπασχολούμενους , που μετά βίας παλεύουν να κρατήσουν ανοικτά τα μικρά καταστήματα τους, να δυναμώσουμε την κοινή μας δράση ενάντια στα μονοπώλια του κλάδου, με αίτημα την νομοθετική κατοχύρωση της Κυριακής αργίας.

· Καλούμε τους εργαζόμενους, τους μικρούς εμπόρους , τους επαγγελματίες σε κοινή δράση, ώστε να προετοιμάσουμε την αντίσταση μας.
· Καλούμε τους συναδέλφους να συμμετέχουν στην απεργία που έχει προκηρυχθεί για την Κυριακή 7 Μάη και στην κινητοποίηση του Σωματείου στην Ρήγα Φεραίου στις 10:30 το πρωί.

ΟΙ ΖΩΕΣ ΜΑΣ ΔΕΝ ΣΗΚΩΝΟΥΝ ΑΛΛΑ ΜΕΤΡΑ. ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ

 

Διαβάστε περισσότερα: http://www.gkordis.com/2017/05/7.html#ixzz4gBbpIAHq  ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ STILIDA NEWS ΣΤΟ GOOGLE NEWS
ΔΕΙΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK
ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ ΚΑΝΑΛΙ ΜΑΣ ΣΤΟ You Tube