Η 7η ΕΜΑΚ στα χιονισμένα βουνά της Ευρυτανίας (ΒΙΝΤΕΟ – ΦΩΤΟ)


emak

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία η δεύτερη κατά σειρά εκπαίδευση, μετά τη «Διάσωση σε ορμητικά νερά», των στελεχών της 7ης ΕΜΑΚ με αντικείμενο αυτή τη φορά την «Ορειβασία σε χειμερινό βουνό – προσανατολισμός μετεωρολογία».
Η εκπαίδευση έγινε στο χιονοδρομικό κέντρο στο Βελούχι, στην Καλιακούδα και τα γύρω βουνά στο Καρπενήσι. Εκπαιδευτής του προγράμματος ήταν ο Μήτσιος Βασίλειος πιστοποιημένος στην Ορειβασία Αναρρίχηση – οδηγός βουνού. Στο πρόγραμμα πήραν μέρος όλα τα στελέχη της 7ης Ε.Μ.Α.Κ., μαζί και με τον Διοικητή της, Αντιπύραρχο Αντώνη Μίχα.Το πρόγραμμα έγινε στα πλαίσια της συνεργασίας που ξεκίνησε ο ΟΑΕΔ με το Πυροσβεστικό Σώμα και υλοποίησε το ΚΕΚ ΟΑΕΔ Λαμίας σε συνεργασία με την 7η ΕΜΑΚ.

Δείτε το εντυπωσιακό βίντεο

Η Διευθύντρια του ΚΕΚ Λαμίας κ. Μερσίνα Παρηγόρη δήλωσε:

«Θα ηθέλα να σημειώσω το υψηλό ενδιαφέρον και τη συμμετοχή των ανδρών της Ε.Μ.Α.Κ. όπως και του Διοικητή της κ. Αντώνη Μίχα, που συμμετείχε και ο ίδιος στην εκπαίδευση , το οποίο αποτελεί σημαντικό στοιχείο της επιτυχίας των προγραμμάτων αυτών.

Το ΚΕΚ ΟΑΕΔ Λαμίας θα συνεχίσει τη συνεργασία του με την 7η Ε.Μ.Α.Κ. με στόχο τη βελτίωση της επιχειρησιακής τους απόδοσης και ετοιμότητας πάνω σε αντικείμενα που θα κληθούν να βοηθήσουν σε περίπτωση ανάγκης ,και με άλλα τρία εγκεκριμένα προγράμματα:

1. Διάσωση και Διάσχιση φαραγγιών
2. Διαχείριση ψυχολογικής κατάστασης του Διασώστη πριν το συμβάν , κατά τη διάρκεια αυτού και μετά από αυτό.
3. Βασικές αρχές βουνού και Διάσωση από βράχο.

Ο ΟΑΕΔ διαθέτει 6 κέντρα Επαγγελματικής Κατάρτισης (ΚΕΚ) σε αντίστοιχες περιφέρειες και υλοποιούν στο πλαίσιο των αναγκών της αγοράς εργασίας, στοχευμένα προγράμματα κατάρτισης εργαζομένων που εκπροσωπούνται από επαγγελματικούς φορείς και επιμελητήρια, δήμους, συλλόγους, οργανισμούς καταστήματα κράτησης και αλλού…»

Δείτε φωτογραφίες από την εκπαίδευση των ανδρών της 7ης ΕΜΑΚ στα χιονισμένα βουνά της Ευρυτανίας…

emak1
emak12
emak13
emak14
emak15
emak16
Περισσότερες φωτογραφίες στο Lamiareport.gr

 

Διαβάστε περισσότερα: http://www.gkordis.com/2017/05/7_12.html#ixzz4gqstaUZZ  ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ STILIDA NEWS ΣΤΟ GOOGLE NEWS
ΔΕΙΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK
ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ ΚΑΝΑΛΙ ΜΑΣ ΣΤΟ You Tube