ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΣΤΥΛΙΔΑΣ – ΑΠΟΡΡΟΦΗΤΙΚΟΤΗΤΑ ΕΣΠΑ ΣΤΕΡΕΑΣ


1

Με τη βασική, ειδοποιό διαφορά και πως αλλιώς να τη πούμε να τη καταλάβουν κάποιοι ότι είναι στη 5η θέση με απλά καλώς, έπιασε απλά τη βάση η Περιφέρεια Στερεάς, γιατί είχε προίκα τα έργα γέφυρας από τους προηγούμενους. Και ακούστε και αυτό: Λόγω του ότι υπάρχουν οι περισσότερες βιομηχανίες στα Οινόφυτα-Σχηματάρι παίρνει σαν Περιφέρεια τα λιγότερα χρήματα από τη κυβέρνηση-Ευρ.Ένωση.Δηλαδή, 190.000.000 ευρώ για τη θητεία του. Άρα, έχει δε το εξής παράδοξο.Τη μεγαλύτερη ανεργία και από τις 13 Περιφέρειες, 24 %. Αντί να τρέξει και να μη κάνει το φιάσκο του Ασωπού για να έχει τη μεγαλύτερη απορροφητικότητα, κάνει αυτά που κάνει. Τα συμπεράσματα δικά σας…..Τις πρωταθλήτριες και τις ουραγούς περιφέρειες του ΕΣΠΑ 2014-2020 στις 31.12.2016 παρουσιάζει η aftodioikisi.gr, συγκρίνοντας τα ποσοστά απορροφητικότητας λίγο πριν το ήμισυ (τρία από το συνολικά επτά έτη) του προγράμματος.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου Οικονομίας και της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, με βάση τα αιτήματα πληρωμής από το συνολικό πρόγραμμα:

ΑΡΙΣΤΑ

-Πρώτη είναι η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας με ποσοστό απορροφητικότητας 13,5% (98,09 εκατ. ευρώ από τα συνολικά 724,53 εκατ. ευρώ του προγράμματος)

ΛΙΑΝ ΚΑΛΩΣ

-Ακολουθεί στη δεύτερη θέση η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας με ποσοστό 11,6%

-Στην τρίτη θέση βρίσκεται η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου με 10,9%

ΚΑΛΩΣ

-Στην τέταρτη η Περιφέρεια Πελοποννήσου με 10,3%

-Στην πέμπτη θέση βρίσκεται η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας με ποσοστό 9,3%

-Και την πρώτη εξάδα κλείνει η Περιφέρεια Ηπείρου με 9,1%

«ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΗ ΒΑΣΗ»

Κάτω από την πρώτη εξάδα στις, συνολικά, 13 Περιφέρειες και άρα «κάτω από τη βάση» βρίσκονται κατά σειρά:

-Στην έβδομη και όγδοη θέση η Περιφέρεια Θεσσαλίας και η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων αντίστοιχα με 8,9. Ωστόσο, η Π. Θεσσαλίας, καθώς έχει μεγαλύτερο ΠΕΠ έχει προχωρήσει και σε μεγαλύτερη απορρόφηση κονδυλίων σε απόλυτους αριθμούς.

-Στην ένατη, 10η και 11η θέση βρίσκονται οι Περιφέρειες Αττικής, Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης και Κρήτης αντίστοιχα με ποσοστό απορροφητικότητας 8,4%. Ωστόσο και σε αυτή την περίπτωση οι απόλυτοι αριθμοί ευνοούν Αττική και Ανατολική Μακεδονία και Θράκη.

-Προτελευταία είναι η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου με 8,3% και

-Τελευταία η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας με 8,2%

2

Διαβάστε περισσότερα: http://www.gkordis.com/2017/06/blog-post_11.html#ixzz4jK1XwUso  ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ STILIDA NEWS ΣΤΟ GOOGLE NEWS
ΔΕΙΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK
ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ ΚΑΝΑΛΙ ΜΑΣ ΣΤΟ You Tube