Οι ρυθμοί υποβολής δηλώσεων στο Taxisnet, από τις 6 Απριλίου που τέθηκε σε λειτουργία η ηλεκτρονική εφαρμογή υποδοχής των δηλώσεων μέχρι και χθες, εξακολουθούσαν να είναι εξαιρετικά αργοί, με αποτέλεσμα σήμερα, 4 ημέρες πριν από τη λήξη της κανονικής προθεσμίας, να απομένουν ακόμη για υποβολή περίπου 1,9 εκατομμύρια δηλώσεις!
Σύμφωνα με στοιχεία που είχαν αναρτηθεί χθες το πρωί στην ιστοσελίδα της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων:
1 Μέχρι τις 25 Ιουνίου είχαν υποβληθεί στο Taxisnet 4.125.012 δηλώσεις φορολογίας εισοδήματος φυσικών προσώπων. Ο αριθμός αυτός αντιστοιχεί στο 66,5% του συνόλου των δηλώσεων που αναμένεται να υποβληθούν φέτος (περίπου 6,2 εκατομμύρια).
2 Μέχρι τις 25 Ιουνίου είχαν εκκαθαριστεί 4.103.963 δηλώσεις και είχαν εκδοθεί ισάριθμα εκκαθαριστικά σημειώματα. Από τα σημειώματα αυτά:
* 1.605.067 ή 39,11% του συνόλου είναι χρεωστικά και αναγράφουν επιπλέον ποσά φόρου προς πληρωμή συνολικού ύψους 1.633.173.793 ευρώ. Σε κάθε παραλήπτη χρεωστικού εκκαθαριστικού σημειώματος αντιστοιχεί κατά μέσο όρο πληρωτέο ποσό φόρου ύψους 1.017,51 ευρώ.
* 659.193 ή 16,06% του συνόλου είναι πιστωτικά και αναγράφουν ποσά φόρου προς επιστροφή συνολικού ύψους 222,42 εκατ. ευρώ. O μέσος όρος επιστροφής φόρου ανέρχεται σε 337,41 ευρώ.
* 1.839.703 ή 44,83% του συνόλου είναι μηδενικά.
Οι εκπρόθεσμοι
Σημειώνεται ότι η παράταση που θα δοθεί θα είναι η πρώτη και η τελευταία. Οσοι φορολογούμενοι υποβάλλουν τις δηλώσεις τους εκπρόθεσμα, δηλαδή μετά τη λήξη της νέας προθεσμίας, θα υποχρεωθούν να καταβάλουν πρόστιμα από 100 έως 500 ευρώ. Εφόσον από την εκκαθάριση των εκπρόθεσμων δηλώσεων προκύψει υποχρέωση καταβολής επιπλέον φόρου (χρεωστικό εκκαθαριστικό) και εφόσον τη στιγμή της εκπρόθεσμης υποβολής έχει εκπνεύσει και η προθεσμία καταβολής του φόρου, οι φορολογούμενοι θα επιβαρυνθούν και με τόκους εκπρόθεσμης καταβολής, υπολογιζόμενους με 0,73% μηνιαίως.
Διαβάστε περισσότερα: http://www.gkordis.com/2017/06/14-2017.html#ixzz4lCKLRFxF

ΔΕΙΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK
ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ ΚΑΝΑΛΙ ΜΑΣ ΣΤΟ You Tube