Φορολογικές σαπουνόφουσκες…


1

Φορολογικές σαπουνόφουσκες

Και τι δεν είχαν πει τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή τις λίστες Λαγκάρντ, Μπόργιανς κ.ο.κ., εντάσσοντας τις αποκαλύψεις που γίνονταν τότε στις «λασπομαχίες» με τα άλλα κόμματα για το ποιος υποθάλπει και ποιος κυνηγά τάχα τη φοροδιαφυγή. Μάλιστα, ο ΣΥΡΙΖΑ ισχυριζόταν τότε ότι η υποτιθέμενη πάταξη της φοροδιαφυγής, με το ξεψάχνισμα αυτών των λιστών, θα μπορούσε να λύσει με τρόπο μαγικό το δημοσιονομικό πρόβλημα, ώστε να μην επιβαρυνθεί ο λαός με άλλες περικοπές και φόρους. Πουλώντας παραμύθι, χαρακτήριζαν τις λίστες «πραγματικό χρυσωρυχείο για τα άδεια δημόσια ταμεία», κατηγορώντας τους «άλλους» ότι φόρτωναν μνημόνια στο λαό, επειδή δεν είχαν την «πολιτική βούληση» να χτυπήσουν τη διαφθορά.Τη «σπουδαιότητα» αυτών των λιστών για τα δημοσιονομικά του κράτους δεν την αρνούνταν βέβαια ούτε τα κόμματα που κυβέρνησαν πριν από τον ΣΥΡΙΖΑ, συμβάλλοντας όλοι μαζί στον εγκλωβισμό του λαού σε αυταπάτες και ανύπαρκτες προσδοκίες. Δυο χρόνια και μερικά μνημόνια μετά, σύμφωνα με τα στοιχεία που κατέθεσε το υπουργείο Οικονομικών στη Βουλή, αποκαλύπτεται πως από τις σχετικές λίστες και τα πρόστιμα, εισπράχθηκαν όλα κι όλα μερικά… φραγκοδίφραγκα, περί τα 87 εκατ. ευρώ. Επιβεβαιώνεται δηλαδή ότι η φοροαποφυγή, οι φοροαπαλλαγές και η φοροδιαφυγή γίνονται από διάφορα νόμιμα και λιγότερο «νόμιμα» κανάλια, όλα όμως υπό την προστασία του σάπιου συστήματος που υπηρετούν από κοινού τα αστικά κόμματα και οι κυβερνήσεις τους.

«Με το σπαθί τους» μας παίρνουν το κεφάλι

«Τώρα η Ελλάδα δεν θα βγει στις αγορές προστατευμένα και για επικοινωνιακούς λόγους. Θα βγει με το σπαθί της», είπε ο πρωθυπουργός στο συνέδριο του «Economist» την περασμένη Πέμπτη. «Γαρνίρησε» επιπλέον το αφήγημα με την απάτη ότι η χώρα θα αποχαιρετήσει τάχα οριστικά τα μνημόνια και δεν θα χρειαστεί «πιστωτική γραμμή στήριξης με νέες δεσμεύσεις, δηλαδή ένα κεκαλυμμένο μνημόνιο για να αποχαιρετήσει το πρόγραμμα».

Και, βέβαια, δεν θα χρειαστεί κεκαλυμμένο μνημόνιο, μιας που η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, με την πρόσφατη συμφωνία, έχει ψηφίσει προκαταβολικά ένα ολοφάνερο τέταρτο μνημόνιο, που έβαλε τη «βούλα» στα αντεργατικά μέτρα όλων των προηγούμενων, και επιπλέον έχει δεσμευτεί για νέες ανατροπές σε βάθος δεκαετιών. Με αυτό το «σπαθί», που κόβει εργατικά – λαϊκά δικαιώματα και θα κρέμεται στο διηνεκές πάνω από τα κεφάλια των εργαζομένων και των λαϊκών στρωμάτων, διεκδικεί το η εγχώρια κεφαλαιοκρατία έξοδο στις «αγορές». Δηλαδή την πρόσβαση σε φτηνό δανεισμό και προσέλκυση επενδύσεων. Και για τη συνεπή υπηρέτηση αυτού του στόχου μαζεύει η κυβέρνηση συγχαρητήρια από το ντόπιους και ξένους, πραγματικά «με το σπαθί της».

rizospastis.gr

Διαβάστε περισσότερα: http://www.gkordis.com/2017/07/blog-post_4.html#ixzz4leSwfod1  ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ STILIDA NEWS ΣΤΟ GOOGLE NEWS
ΔΕΙΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK
ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ ΚΑΝΑΛΙ ΜΑΣ ΣΤΟ You Tube