Η Ακολουθία της Ιεράς Παρακλήσεως στον Αχινό Φθιώτιδας


1

Στο πλαίσιο των Ποιμαντικών του επισκέψεων σε Ενορίες της Μητροπόλεως μας, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Νικόλαος το απόγευμα της Τετάρτης 9 Αυγούστου, μετέβη στο χωρίο Αχινός όπου χοροστάτησε και ωμίλησε στην Ακολουθία της Μικράς Παρακλήσεως στον Ιερό Ναό της Αγίας Αικατερινής της Πανσόφου.
Στο κήρυγμά του ο Ποιμενάρχης μας ωμίλησε για το πρόσωπο της Υπεραγίας Θεοτόκου και για την σωτηρία που προσφέρει σε κάθε άνθρωπο με την μεσιτεία της στον Κύριο.
«Τα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε στην ζωή μας αδελφοί μου δεν μπορούμε να τα λύσουμε μόνοι μας παρά μόνο με την βοήθεια της Παναγίας μας, ετόνισε χαρακτηριστικά ο Σεβασμιώτατος.

Στην κατακλείδα του κηρύγματός του επαίνεσε τον Προϊστάμενο του Ναού Αιδεσιμολ. Πρωτ. π. Ιωάννη Μέρμυγκα, το Εκκλησιαστικό Συμβούλιο και όλους τους πιστούς κατοίκους του χωριού για την γρήγορη πορεία των εργασιών του νεοναγειρόμενου Ενοριακού Πνευματικού Κέντρου, το οποίο ανοικοδομείται παραπλέυρως του Ναού και είναι το 87ο στην Ιερά Μητρόπολή μας.

«Το σπουδαίο αυτό έργο είναι κόπος όχι μόνο του Εφημερίου και των μελών του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου αλλά ολοκλήρου του πληρώματος της Ενορίας» σημείωσε ο Σεβασμιώτατος και προέτρεψε να συνεχίσουν την ανοικοδόμηση του με καλή συνεργασία λαμβάνοντας δύναμη από την Αγία Αικατερίνη.
Προ της απολύσεως ο π. Ιωάννης με ειλικρινά αισθήματα αγάπης και σεβασμού προς το πρόσωπο του Ποιμενάρχου μας εξέφρασε τις θερμές του ευχαριστίες για την ευλογημένη παρουσία του στον Ιερό Ναό, η οποία όπως σημείωσε είναι και ιδιαιτέρως τονωτική διότι με την πατρική του αγάπη και μέριμνα ο Σεβασμιώτατος δίδει ευλογία και δύναμη για να συνεχίσουν το έργο τους.

Τέλος του ευχήθηκε έτη πολλά και ευλογημένα και καλή Παναγιά.

Ακολούθως ο Σεβασμιώτατος ενημερώθηκε λεπτομερώς από το Εκκλησιαστικό Συμβούλιο για την πρόοδο των εργασιών του Πνευματικού Κέντρου και ευχήθηκε σε όλους πλουσία την ευλογία και προστασία της Υπεραγίας Θεοτόκου.

2

Διαβάστε περισσότερα: http://www.gkordis.com/2017/08/blog-post_55.html#ixzz4pKTEeZTq  ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ STILIDA NEWS ΣΤΟ GOOGLE NEWS
ΔΕΙΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK
ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ ΚΑΝΑΛΙ ΜΑΣ ΣΤΟ You Tube