Ο… χάρος παραμονεύει στους… «κόμβους» του Αυλακίου!


aylaki

Βρίσκεται στα όρια του Δήμου Λαμιέων με τον Δήμο Στυλίδας (ανήκει στον δεύτερο) και πάνω στην ΠΕΟ Λαμίας –Στυλίδας. Ο λόγος για την Τοπική Κοινότητα Αυλακίου, η οποία αντιμετωπίζει ένα μεγάλο πρόβλημα, που συζητήθηκε έντονα από τους κατοίκους στην πρόσφατη πολιτιστική εκδήλωση του χωριού, οι οποίοι εκδήλωσαν με έντονο τρόπο την αγανάκτησή τους, για την αδιαφορία της Περιφέρειας και τον κίνδυνο που ελοχεύει καθημερινά να θρηνήσουμε θύματα στην περιοχή.

aylaki

Το Αυλάκι που αποδεδειγμένα αποτελεί μια ιδιαίτερα ζωντανή περιοχή, διαθέτει δύο εισόδους-εξόδους προς την ΠΕΟ, αλλά δυστυχώς κανείς δεν έχει ενδιαφερθεί να δημιουργηθεί κάποιος έστω πρόχειρος κόμβος στα σημεία τα οποία παρουσιάζουν, ειδικά μετά τη λειτουργία των διοδίων Μαυρομαντήλας, εντυπωσιακή κυκλοφοριακή επιβάρυνση, από μικρά και μεγάλα οχήματα, που χρησιμοποιούν το δρόμο για να αποφύγουν τα διόδια.
Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα να υπάρχει εμφανές πρόβλημα στην κυκλοφορία των οχημάτων από τους κατοίκους του χωριού, που είναι κατά κύριο λόγο αγροτική περιοχή.

aylaki

Είναι χαρακτηριστικό ότι όλα αυτά τα χρόνια δεν είχε γίνει κάτι στους δύο κόμβους για να μπει μια τάξη στην κυκλοφορία. Όμως τώρα που επιδεινώθηκε η κατάσταση αποτελεί μείζον θέμα η παρέμβαση των υπηρεσιών της Περιφέρειας για να διαμορφωθούν οι κόμβοι σ’ ένα χωριό που απέχει ελάχιστα χιλιόμετρα από τη Λαμία και τη Στυλίδα.
Από πλευράς Τοπικού Συμβουλίου έχουν γίνει κάποιες έγγραφες παρεμβάσεις, όμως μέχρι τώρα δεν έχει δρομολογηθεί κάτι. Κάποιοι μάλιστα είπαν με νόημα ότι το Αυλάκι βρίσκεται σε δυσμένια λόγω της «κόντρας» που υπάρχει μεταξύ της Περιφέρειας και του Δημάρχου Στυλίδας.

aylaki
Η ουσία είναι ότι το Αυλάκι ζει μια τριτοκοσμική κατάσταση και ίσως είναι και η μόνη κοινότητα στο Νομό που δεν έχει γίνει η παραμικρή επέμβαση στους δύο κόμβους!

Αξίζει εδώ να σημειώσουμε ότι παράλληλα με τα προβλήματα στις δύο εισόδους του χωριού, παρατηρείται και μεγάλη βλάβη στο οδόστρωμα της ΠΕΟ η οποία «σηκώνει» καθημερινά δυσβάστακτο βάρος βαρέων οχημάτων, Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα οι οδηγοί να προσπαθούν να αποφύγουν τις λακούβες μπαίνοντας στο αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας και σίγουρα αποτελεί θαύμα που δεν έχουμε ακόμη θρηνήσει θύματα στο ύψος του χωριού. Για να μη βρεθούμε όμως να τα καταγράψουμε στο άμεσο μέλλον, καλό είναι οι υπηρεσίες της Περιφέρειας να σπεύσουν.

aylaki
Για όλα τα παραπάνω μίλησε στην efthia ο πρόεδρος της ΤΚ Αυλακίου Νίκος Τσικρικώνης, εκφράζοντας σαφείς προβληματισμούς, τονίζοντας χαρακτηριστικά:

«Με ποια τεχνική μελέτη έγιναν διόδια ανάμεσα σε δύο κόμβους; Ο δρόμος αυτός παρουσιάζει το μεγαλύτερο φόρτο οχημάτων στην Φθιώτιδα τα τελευταία δύο χρόνια. Από αγροτικά μηχανήματα μέχρι μεγάλ και βαριά οχήματα. Είναι δυνατόν το 2017 για να εισέλθει κάποιος στο χωριό να αναγκάζεται να σταματήσει στη μέση του δρόμου;
Επίσης το οδόστρωμα δεν είναι κατασκευασμένο για τόσο πυκνή διέλευση οχημάτων και κυρίως των βαρέων. Αποτέλεσμα να δημιουργούνται συχνές κι επικίνδυνες φθορά στον ασφαλτοτάπητα κι όταν ειδικά έχουμε βροχές δημιουργούνται παγίδες. Και αναρωτιέμαι: Θα πρέπει πρώτα να χυθεί αίμα για να σκύψει κάποιος πάνω στο πρόβλημα;»

 
aylaki
 
efthia.gr

Διαβάστε περισσότερα: http://www.gkordis.com/2017/09/blog-post_89.html#ixzz4rzFmkjrg  ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ STILIDA NEWS ΣΤΟ GOOGLE NEWS
ΔΕΙΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK
ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ ΚΑΝΑΛΙ ΜΑΣ ΣΤΟ YOU TUBE