Ανακοίνωση για τον σιδηρόδρομο από το Εργατικό Κέντρο Λαμίας


trainose
                  Λαμία 14/9/2017
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Το Εργατικό Κέντρο Λαμίας καταγγέλλει την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ που για λογαριασμό των επιχειρηματικών ομίλων προχωρά στην ολοκληρωτική ιδιωτικοποίηση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ.
Η ιδιωτικοποίηση του σιδηρόδρομου και άλλων στρατηγικών υποδομών στην Ελλάδα γίνεται με την «πλάτη» και την αμέριστη στήριξη όλων των κομμάτων του κεφαλαίου, της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ κ.α. Άλλωστε οι κυβερνήσεις αυτών των κομμάτων είχαν ανοίξει αυτό το δρόμο που φτάνει τώρα στο τέρμα του η κυβέρνηση.Με το «αφήγημα» της «δίκαιης ανάπτυξης» η κυβέρνηση και τα κόμματα της πλουτοκρατίας προσπαθούν να βάλουν τους εργαζόμενους στο σιδηρόδρομο και συνολικά το λαό να στηρίξουν την καπιταλιστική ανάπτυξη των σιδηροδρομικών μεταφορών, την ενίσχυση της κερδοφορίας των επιχειρηματικών ομίλων που κυριαρχούν στον κλάδο,  ενώ είναι γνωστό ότι όχι μόνο δεν έχουν να ωφεληθούν τίποτε από αυτή, αλλά και η όποια ανάπτυξη θα πατήσει πάνω στα αποκαΐδια όλων των δικαιωμάτων τους.

Τεράστιες είναι και οι ευθύνες των συνδικαλιστικών δυνάμεων της ΠΑΣΚΕ, της ΔΑΚΕ, του ΜΕΤΑ στον κλάδο που όλα αυτά τα χρόνια αποκοίμιζαν τους εργαζόμενους στη λογική του μικρότερου κακού. Έστρωναν στα τραπέζια του κοινωνικού διαλόγου και της κοινωνικής ειρήνης τη φάκα της καπιταλιστικής ανάπτυξης σπρώχνοντας την πλειοψηφία των εργαζομένων του κλάδου.
Συμπαραστεκόμαστε στους εργαζόμενους στο σιδηρόδρομο και στον απεργιακό τους αγώνα. Στην πάλη τους ώστε να μη χαθούν θέσεις εργασίας, μισθοί, δικαιώματα αλλά και να καταργηθούν όλοι οι αντεργατικοί νόμοι.
Κανείς έξω από τον αγώνα. Κανένας κλάδος μόνος του. Η πάλη ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική κυβέρνησης – ΕΕ – επιχειρηματικών ομίλων και ο αγώνας για την υπεράσπιση και την διεύρυνση των δικαιωμάτων μας πρέπει να έχει στην προοπτική του την ικανοποίηση των αναγκών του λαού και όχι τα κέρδη των μονοπωλίων.

Το Εργατικό Κέντρο Λαμίας καλεί τους εργαζόμενους στο σιδηρόδρομο αλλά και όλο τον λαό σε έναν αγώνα για σιδηρόδρομο λαϊκή περιουσία στην υπηρεσία του λαού και όχι των μονοπωλίων. Ένα σιδηρόδρομο που θα εξασφαλίζει σύγχρονες, καθολικές, ποιοτικές, φθηνές και ασφαλείς σιδηροδρομικές μεταφορές. Θα συμβάλει στην ανάπτυξη της περιφέρειας, της αγροτικής παραγωγής, του εμπορίου, της βιομηχανίας, του τουρισμού, της προστασίας του περιβάλλοντος. Θα εξασφαλίσει ανθρώπινες συνθήκες δουλειάς και διαβίωσης για τους εργαζόμενους σ’ αυτόν.

Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ

Διαβάστε περισσότερα: http://www.gkordis.com/2017/09/blog-post_55.html#ixzz4sdbNKxNW  ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ STILIDA NEWS ΣΤΟ GOOGLE NEWS
ΔΕΙΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK
ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ ΚΑΝΑΛΙ ΜΑΣ ΣΤΟ You Tube