Απόδραση στη φύση από το Λαογραφικό και Πολιτιστικό Σύλλογο Καραβόμυλου Φθιώτιδας


1

” Απόδραση στη φύση από το Λαογραφικό και Πολιτιστικό Σύλλογο Καραβόμυλου Φθιώτιδας”

Το Σάββατο, 9 του Σεπτέμβρη 2017, τα μέλη του Λαογραφικού και Πολιτιστικού Συλλόγου Καραβόμυλου Φθιώτιδας, πραγματοποίησαν περιηγητική και ψυχαγωγική απόδραση στην Παύλιανη Φθιώτιδας, στον Αθανάσιο Διάκο και στη Στρώμη Φωκίδας.

Τα μέλη του Συλλόγου επισκέφτηκαν την γραφική Παύλιανη Φθιώτιδας και το πάρκο της με τα πρωτότυπα παιχνίδια του κατά μήκος του ποταμιού. Μικροί και μεγάλοι έπαιξαν και έμειναν ενθουσιασμένοι τόσο από τα παιχνίδια όσο και από το φυσικό κάλλος της περιοχής.

2
Στη συνέχεια ανηφορίσαμε για τον Αθανάσιο Διάκο Φωκίδας. Μια πανέμορφη διαδρομή μέσα σε ένα απέραντο δάσος με έλατα και οξιές. Το χωριό γραφικό και όμορφο. Στην πλατεία στο κέντρο του χωριού δεσπόζει η προτομή του ήρωα του 1821 Αθανασίου Διάκου. Τριγύρω ταβέρνες. Εκεί καθίσαμε και γευτήκαμε τα νοστιμότατα παϊδάκια της περιοχής και το φημισμένο παγωτό. Δεν έλειψε και ο χορός από τα μέλη του Συλλόγου στη φιλόξενη ταβέρνα. Στη συνέχεια μια περιήγηση στο χωριό για να επισκεφτούμε το χώρο που εικάζεται ότι γεννήθηκε ο Αθανάσιος Διάκος και ιστορικό μουσείο.
3

Παίρνοντας το δρόμο της επιστροφής συναντήσαμε την Κάτω Μουσουνίτσα και κάναμε μια μικρή στάση στη Στρώμη για να προσκυνήσουμε την εικόνα της Παναγίας της Στρωμιώτισσας που βρέθηκε μετά από όραμα από κάτοικο της περιοχής σε χωράφι αφού προηγήθηκε ανασκαφή.
Ήταν μια όμορφη απόδραση στη φύση και μείναμε όλοι ευχαριστημένοι.

Στην εκδρομή εκ μέρους του Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου συμμετείχαν ο Πρόεδρος του Συλλόγου Πασπάλης Κωνσταντίνος και το μέλος Ντούκα Τριανταφυλλιά.

4
5
6
7
8
9
10
11

Διαβάστε περισσότερα: http://www.gkordis.com/2017/09/blog-post_92.html#ixzz4seFkD75J  ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ STILIDA NEWS ΣΤΟ GOOGLE NEWS
ΔΕΙΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK
ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ ΚΑΝΑΛΙ ΜΑΣ ΣΤΟ You Tube