ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΚΑΙ ΕΓΚΑΤΑΛΕΙΨΗ ΑΓΝΩΣΤΩΝ ΑΔΕΣΠΟΤΩΝ ΖΩΩΝ ΣΤΗ ΣΤΥΛΙΔΑ


adespota
ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΚΑΙ ΕΓΚΑΤΑΛΕΙΨΗ ΑΓΝΩΣΤΩΝ ΑΔΕΣΠΟΤΩΝ ΖΩΩΝ ΣΤΗ ΣΤΥΛΙΔΑ

Τα σκυλιά της φωτογραφίας εμφανίστηκαν (ή εγκαταλείφθηκαν) στο Πάρκο του Λαού και στο Σιδηροδρομικό Σταθμό Στυλίδας από τα μέσα Σεπτέμβρη 2017, ανά δυάδα και κάθε Σαββατοκύριακο.

Η ανεξέλεγκτη, επικίνδυνη και μεθοδευμένη μεταφορά τόσων άγνωστων αδέσποτων (ανεπιθύμητων πλέον σκύλων) πρέπει να σταματήσει. Τα ζώα δεν είναι παιχνίδια, δεν είναι αντικείμενα. Το αποτέλεσμα από εγκαταλείψεις ζώων είναι γνωστό. Ζώα κακοποιημένα, σκελετωμένα, άρρωστα, τρομαγμένα, σε αγέλες να προσπαθούν να επιβιώσουν. Μοιραία γεννιούνται συνεχώς κουτάβια, πολλά εκ των οποίων ως πιο ευάλωτα, πεθαίνουν από ασθένειες, όπως ο τύφος.

“Χείρα” βοηθείας για αυτές τις ψυχές ελάχιστοι φιλόζωοι που φροντίζουν να παρέχουν τροφή και νερό όποτε και όπως μπορούν αφού ο Δήμος δεν έχει μεριμνήσει να βρεθούν κονδύλια για ταϊστρες και ποτίστρες όπως ορίζει ο νόμος. Η έλλειψη ευαισθησίας και εκπαίδευσης των πολιτών δημιουργεί τεράστια προβλήματα στο κοινωνικό σύνολο.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα για την συγκεκριμένη περίπτωση οι έντονες διαμαρτυρίες από το Σύλλογο Γυναικών Στυλίδας, ο οποίος στεγάζεται στο κτίριο του ΟΣΚ, το οποίο βρίσκεται εντός του Πάρκου του Λαού. Προσωπική παρατήρηση δέχθηκε φιλόζωη κάτοικος της περιοχής από την πρόεδρου του συλλόγου Δ.Χ., επειδή την “έπιασε στα πράσα” να μεταφέρει νερό από τις βρύσες που υπάρχουν στον προαύλιο χώρο του κτιρίου, 100 μ. μακρυά από το σημείο όπου ταϊζονται τα αδέσποτα. Από την ίδια την πρόεδρο πληροφορήθηκε πως έχουν ήδη διαμαρτυρηθεί στους αρμόδιους του Δήμου. Τρεις μέρες αργότερα η πόρτα έκλεισε με λουκέτο απαγορεύοντας έτσι την είσοδο σε κάθε πολίτη και όχι μόνο στην εν λόγω φιλόζωη. (βλ. σχετικές φωτογραφίες)

Είναι γνωστό πως από το νόμο απαγορεύεται η επανένταξη ζώων σε χώρους όπως οι Σιδηροδρομικοί Σταθμοί και τα πάρκα. Παρόλα αυτά, εκεί εντοπίζονται συνεχώς αδέσποτα. Ο Δήμος και οι αρμόδιες αρχές έχουν καθήκον να ερευνήσουν και να επιβάλλουν κυρώσεις σε οποιονδήποτε σχετίζεται με τέτοιου είδους ενέργειες. Δεν είναι λογικό να “πληρώνουν” ευαισθητοποιημένοι και συνειδητοποιημένοι πολίτες την παράνοια, ασυνειδησία και την έλλειψη παιδείας των υπολοίπων.

Παρακαλείται, λοιπόν, όποιος γνωρίζει τα σκυλιά αυτά, όποιος τα έχει δει σε άλλα χωριά ή άλλο Δήμο, να επικοινωνήσει στο 6945680826 (Λένα) ή να στείλει μήνυμα στο FB προφίλ Despoina Frona

 

Διαβάστε περισσότερα: http://www.gkordis.com/2017/10/blog-post_47.html#ixzz4wJiLbAAv  ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ STILIDA NEWS ΣΤΟ GOOGLE NEWS
ΔΕΙΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK
ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ ΚΑΝΑΛΙ ΜΑΣ ΣΤΟ You Tube