«Έφυγε» ο Λαμιώτης γιατρός Μίλτος Αγγελακόπουλος


Μιλτιάδης (Μίλτος) Αγγελακόπουλος

Νέα σημαντική απώλεια για την κοινωνία της Λαμίας, καθώς πέθανε σε ηλικία 62 ετών, μετά από διετή πάλη με τον καρκίνο, ο γνωστός Νοσοκομειακός γιατρός, Μιλτιάδης (Μίλτος) Αγγελακόπουλος.
Διετέλεσε επί σειρά ετών Διευθυντής στην Παθολογική Κλινική του Γ.Ν. Λαμίας, πέρα όμως από την επιστημονική του ιδιότητα, στη μνήμη των περισσοτέρων ασθενών του, στη σχεδόν 30ετη παρουσία του στους νοσοκομειακούς διαδρόμους, έχει μείνει ο Άνθρωπος Μίλτος Αγγελακόπουλος.
Πάντα με το χαμόγελο και με χιούμορ, εξυπηρετούσε ηλικιωμένους και νέους ασθενείς και υποστήριζε τους συνοδούς τους, έχοντας τεράστια υπομονή όπως επέβαλε η αποστολή του.
Τραγική ειρωνεία η αναγγελία του θανάτου του έγινε την ίδια ημέρα που η Λαμία αποχαιρετούσε το φίλο και συμμαθητή του Γρηγόρη Πρασσά, που έφυγε και εκείνος χτυπημένος από την επάρατη νόσο.
Δυστυχώς δεν πρόλαβε να βγει στη σύνταξη, αφού όταν ετοιμαζόταν να συνταξιοδοτηθεί ήρθε το σοβαρό πρόβλημα υγείας, που αντιμετώπισε με δύναμη ψυχής και με αξιοπρέπεια για δυο ολόκληρα χρόνια.
Ο Μίλτος Αγγελακόπουλος γεννήθηκε το Δεκέμβριο του 1955 στη Λαμία.
Το 1973 αποφοίτησε από το 1ο Αρρένων και εισήχθη στην Ιατρική του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, απ’ όπου αποφοίτησε το 1980.

Στη συνέχεια έκανε ειδικότητα Παθολογίας στον Ερυθρό Σταυρό στην Αθήνα.
Για σχεδόν 30 χρόνια και συγκεκριμένα από το 1987 έως το 2015 υπηρέτησε ως γιατρός στο νοσοκομείο Λαμίας, όπου διετέλεσε Δ/ντής Παθολογικής κλινικής από το 2009 έως το 2015.
Ήταν γιος του αείμνηστου Νίκου Αγγελακόπουλου, γιατρού και επί σειρά ετών Γενικού Διευθυντή του Νοσοκομείου Λαμίας.

Ήταν παντρεμένος με την Αμαλία Τασούλα και πατέρας δυο παιδιών.
Η κηδεία του θα γίνει σήμεραΤρίτη στις 4.00΄το απόγευμα στη Μητρόπολη της Λαμίας.
Επιθυμία της οικογένειας είναι αντί στεφάνων να κατατεθούν χρήματα για το Ορφανοτροφείο Θηλέων στη Λαμία (Αρ. Λογ. στην Εθνική Τράπεζα: 396/296147-42).
Εκφράζουμε τα θερμά μας συλλυπητήρια στην οικογένειά του.

lamiareport.gr

   ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ STILIDA NEWS ΣΤΟ GOOGLE NEWS
ΔΕΙΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK
ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ ΚΑΝΑΛΙ ΜΑΣ ΣΤΟ You Tube