Αρνείται η δημοτική αρχή Λαμίας την ολοκλήρωση του Κλειστού Κολυμβητηρίου από την Περιφέρεια, και γιατί;


Κλειστό Κολυμβητήριο Λαμίας

Κλειστό Κολυμβητήριο Λαμίας: Αρνείται η δημοτική αρχή την ολοκλήρωσή του από την Περιφέρεια, και γιατί;

Είναι γνωστή η μακρόχρονη ιστορία του Κλειστού Κολυμβητηρίου Λαμίας. Το έργο δημοπρατήθηκε το 2006 και εγκαινιάστηκαν οι εργασίες κατασκευής του τουλάχιστον δύο φορές για λόγους ψηφοθηρικούς, βεβαίως, με τα γνωστά πανηγύρια. Δαπανήθηκαν πάνω από 1,2 εκ ευρώ, μαζί με τις ποινικές ρήτρες στον εργολάβο και τις πρόσφατες «αναγκαίες» περιφράξεις, και εγκαταλείφθηκε. Είναι μια από τις πολλές περιπτώσεις σε όλη την Ελλάδα των ημιτελών έργων, την Ελλάδα των ρουσφετιών και των υποσχέσεων, των «ημετέρων» και των δικών μας δήμων.
Γράφουμε αυτά γιατί πληροφορηθήκαμε ότι προσφέρθηκε η Περιφέρεια να χρηματοδοτήσει το έργο από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων, να το ολοκληρώσει και να το παραδώσει στο Δήμο, και η δημοτική αρχή αρνήθηκε. Αν αυτό ισχύει, ρωτάμε το αυτονόητο: γιατί; Διαβάζουμε μια πρόσφατη (18.10.2017) ανάλογη περίπτωση του ανοιχτού κολυμβητηρίου στη Λάρισα: «Επιτέλους, το νέο ανοικτό κολυμβητήριο, παραδίδεται σήμερα στο κοινό, το οποίο ξεκίνησε το 2002, προκειμένου να είναι έτοιμο την περίοδο των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004. Δυστυχώς όμως σταμάτησε» δήλωσε ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας, Κώστας Αγοραστός και συμπλήρωσε: «Το 2013 η Περιφέρεια Θεσσαλίας ζήτησε την ένταξη του έργου στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων, ώστε να μπορέσουμε να το χρηματοδοτήσουμε και να ολοκληρωθεί.
 Έτσι, το έργο έχει χρηματοδοτηθεί σε μεγάλο βαθμό από την Περιφέρεια και σήμερα παραδίδεται στον Δήμο για να το λειτουργήσει. Είναι ένα μεγάλο έργο. Ευελπιστούσαμε να είχε ολοκληρωθεί πιο γρήγορα. Συνεχίζουμε να ενώνουμε τις δυνάμεις για το καλό των συμπολιτών μας. Είναι μεγάλη η μέρα, είναι μεγάλο το έργο και εδώ μπορούν να φιλοξενηθούν μεγάλες διοργανώσεις. Για μας, οι αθλητισμός είναι φιλοσοφία ζωής, δίνει χρόνια στη ζωή και ζωή στα χρόνια. Είναι ένα στολίδι, που έλειπε από την πόλη της Λάρισας».[http://www.aftodioikisi.gr/ota/dimoi/egkainiastike-dimotiko-kolimv itirio-larisas-foto/].
Η Λάρισα βέβαια έχει και το κλειστό της κολυμβητήριο, όπως όλες σχεδόν οι πόλεις της Ελλάδας. Η Λαμία θα περιμένει πολλά χρόνια ακόμα έως ότου ξεπεραστεί το ζήτημα του ποιος θα εκμεταλλευτεί πολιτικά την ολοκλήρωση του έργου. Τους δημότες τους ρώτησε κανείς αν τους ενδιαφέρει ποιος θα το φτιάξει; Τους ενημέρωσε κανείς; Είναι κάτι ανάλογο με τις πρόσφατες αντιπαραθέσεις για το κτίριο του 5ου Λυκείου. «Δύο γαιδάροι μάλωναν…» που λέει ο λαός μας. Άραγε θα κρατήσει χρόνια αυτή η . διχόνοια;
 Λαμία, 3.11.2017

Στέφανος Σταμέλλος
http://www.e-ecology.gr
https://www.facebook.com/stefanos.stamellos

 

Διαβάστε περισσότερα: http://www.gkordis.com/2017/11/blog-post_66.html#ixzz4xMd7tYqK  ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ STILIDA NEWS ΣΤΟ GOOGLE NEWS
ΔΕΙΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK
ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ ΚΑΝΑΛΙ ΜΑΣ ΣΤΟ You Tube