Ο Δήμος Στυλίδας για την διαδικασία διαχείρισης των αποβλήτων ελαιουργείων  


1
Δελτίο τύπου

Η διαδικασία διαχείρισης των αποβλήτων ελαιουργείων για την αδειοδότησή τους είναι επιβεβλημένη σύμφωνα με την νέα νομοθεσία.
Το κόστος όμως κατασκευής των νέων εγκαταστάσεων δεν μπορεί να καλυφθεί από κανένα επαγγελματία την σημερινή εποχή. Θα μπορούσε όμως να επιδοτηθεί μέσω των προγραμμάτων του ΕΣΠΑ.
Το 2016 είχε εξαγγελθεί η έκδοση προσκλήσεων και πρωτοβουλιών (Leader, Νέο ΕΣΠΑ), για την κάλυψη ενίσχυσης των εγκαταστάσεων αποβλήτων ελαιουργείων.

ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΕΝΑ ΕΤΟΣ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΜΕΤΑ, ΚΑΜΜΙΑ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΓΙΑ ΕΠΙΔΟΤΟΥΜΕΝΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΑΝΑΚΟΙΝΩΘΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΣΤΕΡΕΑΣ. 

Για ποιο λόγο άραγε; 

Οι ελαιουργοί εάν δεν έχουν τη δυνατότητα να επιδοτηθούν γι’ αυτή την επιβεβλημένη επένδυση τους, θα αναγκαστούν είτε να μετακυλήσουν το κόστος στα έξοδα διαδικασίας ελαιουργίας με ταυτόχρονη επιβάρυνση στο τελικό προϊόν, είτε να «ελαχιστοποιήσουν» τις προδιαγραφές ποιότητας των προϊόντων τους, είτε να παρανομήσουν.

Είναι υποχρέωση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης να στέκεται βοηθός σε τέτοιες ενέργειες που αναβαθμίζουν και προστατεύουν το Περιβάλλον και όχι ελεγκτής και τιμωρός μόνο.

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΣΤΥΛΙΔΑΣ
ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΓΚΛΕΤΣΟΣ

 

Διαβάστε περισσότερα: http://www.gkordis.com/2017/11/blog-post_41.html#ixzz4xeEHTFav  ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ STILIDA NEWS ΣΤΟ GOOGLE NEWS
ΔΕΙΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK
ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ ΚΑΝΑΛΙ ΜΑΣ ΣΤΟ You Tube