ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΜΠΟΡΟΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΚΑΙ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΝΟΜΟΥ ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ  


somateio

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΜΠΟΡΟΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΚΑΙ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΝΟΜΟΥ ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ

Λαμία Πλατεία Διάκου 1. Αριθμός πρωτ. 36 mail: soemid.ft@gmail.com
Εργατικό κέντρο Λαμίας. Ιστοσελίδα : ergatikokentrolamias.blogspot.gr

BLACK FRIDAY – «ΜΑΥΡΙΣΜΑ» ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΤΩΝ ΕΜΠΟΡΟΥΠΑΛΛΗΛΩΝ

Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά πραγματοποιείτε η Black Friday και όλοι οι εμποροϋπάλληλοι καταλαβαίνουμε τι σημαίνει αυτό. Ατελείωτες ώρες δουλειάς και μεγάλη κούραση, που κρύβεται πίσω από αυτήν την «όμορφη γιορτούλα».
Φέτος τα πράγματα είναι ακόμα χειρότερα γιατί σε καταστήματα οι προσφορές θα ισχύουν σχεδόν όλη τη βδομάδα. Συνάδελφοι καλούνται να δουλέψουν σχεδόν 10 και 12 ώρες τη μέρα. Οι επιχειρήσεις διευρύνουν το ωράριό περισσότερο και κόβουν τα ρεπό και τις άδειες όπως γίνεται σε ΚΩΤΣΟΒΟΛΟ και Public και αλλού.Δεν πρέπει κανένας συνάδελφος και συναδέλφισσα να ανεχτεί αυτήν την κατάσταση.

Είναι πλέον συχνό φαινόμενο οι αμέτρητες απλήρωτες ώρες δουλειάς, που δεν πληρώνονται ποτέ, «γράφονται» και δίνονται ίσως κάποια στιγμή, όταν βολεύει την επιχείρηση, σαν άδειες και ρεπό.
Έχουμε κουραστεί να δουλεύουμε συνεχώς ασταμάτητα καθημερινές και Κυριακές που σε αυτό έχουν βάλει υπογραφές τόσο οι προηγούμενες κυβερνήσεις όσο και η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ, για να ικανοποιήσουν τις ορέξεις των πολυεθνικών του Κλάδου.
Είναι φανερή η απουσία Κλαδικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας στο Εμπόριο που θα βάζει ένα δίχτυ προστασίας για κάθε εργαζόμενο, για το μισθό, τις ώρες εργασίας και άλλους όρους που θα μας εξασφαλίζουν μια αξιοπρεπή δουλειά και ζωή.

Τι κρύβεται πίσω απο την BLACK FRIDAY;

Οι προσφορές και οι φανταχτερές διαφημίσεις για κατακόρυφη πτώση των τιμών μπορεί να είναι κίνητρο για να αγοράσουν κάτι οι εργατικές λαϊκές οικογένειες που προσπαθούν να τα βγάλουν πέρα και να ανταπεξέλθουν στη δύσκολη οικονομική κατάσταση.
Όμως η κατακόρυφη πτώση των τιμών δεν μπορεί να είναι το πρόσχημα για την κατακόρυφη άνοδο της εντατικοποίησης, της σωματικής και ψυχική μας εξόντωσης από την πίεση της εργοδοσίας.

Το Σωματείο μας είναι σε ετοιμότητα για να πραγματοποιήσει παρεμβάσεις στην εργοδοσία όπου καταπατηθούν δικαιώματα των συναδέλφων μας. Συνάδελφε δεν είσαι μόνος σου μπορείς να απευθυνθείς ανά πάσα ώρα και στιγμή στο Σωματείο σου,μπορούμε και πρέπει να δώσουμε απάντηση στην εργοδοσία.

Απαιτούμε:

· Να προχωρήσουν σε ελέγχους και επιβολή προστίμων οι αρμόδιες υπηρεσίες, στους εργοδότες που καταστρατηγούν ωράρια και συμβάσεις εργασίας προκειμένου να προστατευτούν οι εργαζόμενοι.
· Να εξασφαλιστεί ο αναγκαίος χρόνος ξεκούρασης 12ωρο, των εργαζομένων ανάμεσα στις βάρδιες τους.
· Οι εργαζόμενοι να πάρουν επιπλέον ρεπό .
· Να πληρωθούν κανονικά οι παραπάνω ώρες εργασίας των εργαζομένων.
· Να τηρηθεί το κανονικό ωράριο εργασίας των εργαζομένων.

 

Διαβάστε περισσότερα: http://www.gkordis.com/2017/11/blog-post_240.html#ixzz4zL11NFdR  ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ STILIDA NEWS ΣΤΟ GOOGLE NEWS
ΔΕΙΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK
ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ ΚΑΝΑΛΙ ΜΑΣ ΣΤΟ YOU TUBE