Κινητοποίηση διεκδίκησης 8 Δεκέμβρη στην Εφορία


Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Φθιώτιδας

Κινητοποίηση διεκδίκησης 8 Δεκέμβρη στην Εφορία

Στην ανοιχτή σύσκεψη εχθές 26/11/2017 που συγκαλέσαμε η Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Φθιώτιδας σε συντονισμό με την Πανελλαδική Επιτροπή των Μπλόκων συμμετείχαν εκπρόσωποι των αγροτικών συλλόγων Ανθήλης, Μακρακώμης, Δομοκού, Στυλίδας-Εχιναίων, Πελασγίας, Φωκίδας, και αγρότες από την Φθιώτιδα. Στη σύσκεψη παραβρέθηκε και ο εκπρόσωπος της Πανελλαδικής Επιτροπής των Μπλόκων και μέλος της Γραμματείας της, Ρίζος Μαρούδας.Στην συζήτηση που αναπτύχθηκε, αναδείχτηκε έντονα η άμεση ανάγκη για παραπέρα οργάνωση των μικρών και μεσαίων αγροτών κόντρα σε κάθε λογική απογοήτευσης, προκειμένου να μαζικοποιήσουμε παραπέρα τους αγροτικούς συλλόγους και να δημιουργήσουμε νέους εκεί που δεν υπάρχουν, αφού αυτοί αποτελούν τον πυρήνα αντίστασης απέναντι σε κάθε τι που μας οδηγεί στην εξαθλίωση, όπως αποδείχτηκε και με το πρόσφατο σταμάτημα κατάσχεσης που καταφέραμε σε σπίτι και χωράφι συνάδελφου αγρότη.

Συζητήσαμε όλα τα προβλήματα μας και επικεντρωθήκαμε: 

1. Στο πρόβλημα των ανοιχτών τιμών και τα κανόνια που μας ρίχνουν , όπως χαρακτηριστικά έγινε και στην Ανθήλη με τον χονδρέμπορα Κανάκα όπου φέσωσε συνάδελφους αφού δεν τους έχει πληρώσει την περσινή παραγωγή 1000 τόνων, ενώ έκοψαν τιμολόγια, πλήρωσαν ΦΠΑ και επιπρόσθετα θα χρεωθούν επιπλέον φόρο εισοδήματος και ΕΦΚΑ. Αυτό ανέδειξε την ανάγκη για διεκδίκηση για κατώτερες τιμές που να καλύπτουν το κόστος της παραγωγής και της ζωής μας, εγγυημένες από το κράτος για την αποπληρωμή τους.

2.  Στις δεσμεύσεις και κατασχέσεις τραπεζικών λογαριασμών από την Εφορία,

3.  Στην αδυναμία των πάνω από 60% των αγροτών να ανταποκριθούν στην εισφοροληστεία του ΕΦΚΑ με αποτέλεσμα να μένουν ανασφάλιστες ολόκληρες οικογένειες, ενώ επιπλέον η εφορία τις εισφορές μας δεν τις θεωρεί έξοδα και τις φορολογεί κανονικά,

4.  Στην απαξίωση του ΕΛΓΑ που παρόλο που εισπράττει 175 εκατ. € από τους αγρότες, το κράτος δεν δίνει την καθορισμένη 20% συμμετοχή του και που σε συνδυασμό με τον αναχρονιστικό κανονισμό του μας αφήνει στην ουσία ανασφάλιστους.

5.  Στις όλο και μειούμενες επιδοτήσεις-ενισχύσεις, που με το πρόσχημα ότι εντάσσονται και νέοι δικαιούχοι αγρότες αντί να διεκδικήσει η κυβέρνηση επιπλέον κονδύλια από την ΕΕ, επιλέγει να μοιράσει την φτώχια μας, όπως έκανε πέρσι με την εξισωτική στους κτηνοτρόφους, όπως κάνει σε όλο τον λαό με το «κοινωνικό μέρισμα».

6.  Στην εγκατάλειψη κάθε σχεδιασμού και κατασκευής έργου υποδομής από το κράτος και την Περιφέρεια, που θα μας προστάτευαν από τις ετήσιες πια πλημμύρες που καταστρέφουν την παραγωγή αλλά και απειλούν τις ίδιες μας τις ζωές. Στην ουσία τζογάρουν πάνω στη ζωή του μεροκαματιάρη εργαζόμενου και αγρότη αφήνοντας μας απροστάτευτους με κίνδυνο να γίνει ότι έγινε στην Μάνδρα στην Αττική.

7. Στην μπανανόφλουδα που το υπουργείο μας έριξε με τα νέα επιδοτούμενα προγράμματα απονιτροποίησης, πατώντας στην ανάγκη μας για επιβίωση, με κίνδυνο να χαρακτηριστούν τα χωράφια μας μολυσμένα και μειονεκτικά με ότι αυτό μπορεί να επιφέρει. Στόχος τους είναι ο εφησυχασμός μας και όχι η προστασία του περιβάλλοντος. Εάν στόχος τους ήταν η προστασία του περιβάλλοντος αυτό θα έπρεπε να γίνει σχεδιασμένα επιστημονικά και όχι στη βάση της εθελοντικής συμμετοχής μας.

Αποφασίσαμε να διεκδικήσουμε αγωνιστικά στις 8 Δεκέμβρη στην Εφορία:

1. Το ακατάσχετο τραπεζικού λογαριασμού στις 12.000€ και 3.000€ επιπλέον για κάθε παιδί.

2. Να μην βάλουν χέρι στις επικείμενες πληρωμές ενισχύσεων

3. Να μην υπολογίζονται ανεξόφλητα τιμολόγια στον φόρο εισοδήματος

4. Να επιστραφεί ο ΦΠΑ στα ανεξόφλητα τιμολόγια. – Κατάργηση του ΦΠΑ στα αγροτικά μέσα και εφόδια, στα τρόφιμα, στα είδη λαϊκής κατανάλωσης, στις υπηρεσίες

Αποφασίσαμε να συμμετέχουμε στα συλλαλητήρια και να δηλώσουμε συμπαράσταση στις απεργιακές κινητοποιήσεις των εργαζομένων για την υπογραφή Γενικής Συλλογικής Σύμβασης και την προάσπιση των συνδικαλιστικών τους δικαιωμάτων, γιατί και εμείς έχουμε στις οικογένειες μας εργαζόμενους και γιατί η νίκη κάθε εργαζόμενου που διεκδικεί είναι νίκη όλου του Λαού.

Η παραπέρα οργάνωση μας και καθορισμός των διεκδικητικών κινητοποιήσεων θα συζητηθεί στις 17 Δεκέμβρη στην πανελλαδική σύσκεψη της Πανελλαδικής Επιτροπής των Μπλόκων στην Λάρισα.

 

Διαβάστε περισσότερα: http://www.gkordis.com/2017/11/8.html#ixzz4zd9qffA5  ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ STILIDA NEWS ΣΤΟ GOOGLE NEWS
ΔΕΙΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK
ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ ΚΑΝΑΛΙ ΜΑΣ ΣΤΟ YOU TUBE