ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΒΕΤΤΑΣ: ΣΥΓΝΩΜΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΟΧΛΗΣΗ…  


vettas

Έγραψε στον προσωπικό του λογαριασμό στο facebook ο κ. Βέττας:

“Ψάχνοντας …ψύλλους στα άχυρα είναι σίγουρο ότι θα βγάλεις θέμα και από εκεί που δεν υπάρχει. Από το πρωί δέχομαι κριτική για μια φράση από την ομιλία μου ως εισηγητής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας το Συριζα στη συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής για τον Προϋπολογισμό του 2018. Χρειάστηκαν 48 περίπου ώρες για να δημιουργηθεί το συγκεκριμένο ζήτημα που παρουσιάστηκε από συγκεκριμένο κανάλι.

Προφανώς, αν και είχαν το χρόνο, (ανέδειξαν το θέμα μετά από 48 περίπου ώρες), να διαβάσουν προσεκτικά τα όσα είπα στην 24σελιδη ομιλία μου, ωστόσο φρόντισαν να απομονώσουν τριάντα λέξεις από και να μην μπουν στην ουσία των λεγόμενών μου.
Από εκεί και πέρα δεν πρόκειται να μπω σε καμία αντιπαράθεση καθώς όλοι καταλαβαίνουν από τον τρόπο χειρισμού του συγκεκριμένου ζητήματος ποιος σκοπός εξυπηρετείται.

Ήμουν και είμαι υπερμαχος της ελεύθερης άποψης και κριτικης απ’ όπου και αν προέρχεται. Κριτής άλλωστε όλων μας είναι ο ελληνικός λαός. Είμαι σίγουρος ότι σύντομα θα καταλάβουν το λάθος στο οποίο υπέπεσαν και θα επανορθώσουν γιατί και η παραπληροφόρηση έχει τα όρια της.”

Σας παραθέτω το τμήμα της ομιλίας μου:

«Κατηγορηθήκαμε από την αξιωματική αντιπολίτευση και κυρίως από τη ΝΔ ότι το υπερ-πλεόνασμα δημιουργήθηκε από την υπερ-φορολόγηση. Είναι αλήθεια πως υπάρχουν φορολογικές αδικίες ιδιαίτερα στα μεσαία στρώματα τα οποία δέχθηκαν την ταυτόχρονη πίεση του νέου ασφαλιστικού και του φορολογικού. Το μεγάλο όμως πρόβλημα δεκαετίες τώρα δεν ήταν η υπερ-φορολόγηση αλλά η υπο-φορολόγηση μεγάλων κοινωνικών ομάδων η οποία οδήγησε στην δημιουργία ελλειμμάτων και στην παραγωγή χρέους. Άρα σκοπός μας είναι η αποκατάσταση φορολογικών αδικιών.»

Ερώτημα προς τον κ. Βέττα

Οδυσσέας Πολίτης – Σωστά το είπες Δημήτρη πως η υπήρχε ” υπο-φορολόγηση μεγάλων κοινωνικών ομάδων η οποία οδήγησε στην δημιουργία ελλειμμάτων και στην παραγωγή χρέους” και ήταν επόμενο οι πρώην να σπεκουλάρουν πάνω σ’ αυτό γιατί με την δική τους νομοθεσία γινόταν αυτό.

 Αν όμως μιλούσες καθαρά και για τους κλάδους που γινόταν η υπο-φορολόγηση π.χ ο εφοπλιστικός κλάδος δεν θα μπορούσαν να προβοκάρουν στα λεγόμενά σου ! Και το ερώτημα είναι .. Εσείς σαν ΣΥΡΙΖΑ τι κάνετε γι αυτούς τους κλάδους που είχαν την υποφορολόγηση απ τους προηγούμενους ; Τι κάνατε πχ με τον κλάδο των εφοπλιστών ; Απ ότι ξέρω οι φοροαπαλλαγές που έχουν εδώ και δεκαετίες και δεν πληρώνουν καθόλου φόρους διατηρούνται στο ακέραιο και την νύφη συνεχίζουν να την πληρώνουν τα χαμηλά κοινωνικά στρώματα ! Καλημέρα !

 

Διαβάστε περισσότερα: http://www.gkordis.com/2017/12/blog-post_60.html#ixzz51JbU71V7  ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ STILIDA NEWS ΣΤΟ GOOGLE NEWS
ΔΕΙΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK
ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ ΚΑΝΑΛΙ ΜΑΣ ΣΤΟ YOU TUBE