Τα Χριστούγεννα ενός αρρώστου  


2
Σίγουρα το νοσοκομείο είναι το μέρος όπου κανείς μα κανείς δε θα ήθελε να περάσει τις μέρες των εορτών Εάν όμως εσείς η κάποιος δικός σας είναι αναγκασμένος να περάσει νοσηλευόμενος αυτό το διάστημα υπάρχουν τρόποι για να κάνετε τη διαμονή σας εκεί να μοιάζει έστω και λίγο χαρούμενη κι εσάς να νιώσετε έστω και ελάχιστα ότι είστε μέσα στο πνεύμα των ημερών.1. Τα δωμάτια των νοσοκομείων είναι κρύα και κυριολεκτικά και αισθητικά οπότε φέρτε τη μαγεία των Χριστουγέννων στο ψυχρό νοσοκομειακό δωμάτιο με άπλα στολίδια που δεν επιβαρύνουν την ατμόσφαιρα Αν ο νοσηλευόμενος είναι παιδί μπορείτε να το εντάξετε βοηθό στον στολισμό κατασκευάζοντας ακόμα και μαζί του αν η κατάσταση του το επιτρέπει κάποια στολίδια Ακόμα μπορείτε να βάλετε φωτάκια μπαταρίας η ένα μικρό πολύ μικρό δεντράκι σε κάποια γωνιά που δε θα ενοχλεί.

2. Φτιάξτε το δωμάτιο του νοσηλευόμενου όπως θα ήταν και στο σπίτι του η μάλλον πιο συγκεκριμένα κάντε τον να νιώσει ότι είναι στο κρεββάτι του , πως; μα βάζοντας του το αγαπημένο του μαξιλάρι η την ζεστή μαλακή του κουβέρτα ,θα νιώσει θαλπωρή και θα ανέβει η ψυχολογία του που τόσο μεγάλο ρόλο παίζει στην ίαση πολλών ασθενειών.
3. Αν επιτρέπεται η τροφή πάρτε το χριστουγεννιάτικο γεύμα μαζί σας ,φάτε μαζί και σκεφτείτε ότι περνάτε μοναδικά και αλησμόνητα και ότι κάνετε το καλύτερο που θα μπορούσατε να κάνετε για τον άνθρωπό σας που νοσεί αυτή την περίοδο.
4. Μην κάθεστε άπραγοι τις ώρες που δε του χρειάζεστε παρά επισκεφτείτε στα άλλα δωμάτια ασθενείς που ίσως δεν έχουν κοντινούς ανθρώπους για να τους παρέχουν φροντίδα ,ρωτήστε τους αν χρειάζονται βοήθεια και δώστε τους απλόχερα τη βοήθειά σας ,το χαμόγελό σας και το χρόνο σας σίγουρα κι εκείνοι θα νιώσουν καλά κι εσείς καλύτερα.
5. Δείτε μαζί με τον νοσηλευόμενο μια ταινία με εορταστικό θέμα υπάρχουν πολλές και σίγουρα κάποια θα είναι του γούστου σας.
6. Μη σκέφτεστε τι χάνετε εσείς και ο άνθρωπός σας με το να είστε αναγκασμένοι να περνάτε τις γιορτές σε κάποιο νοσηλευτικό κέντρο αλλά σκεφτείτε ότι είστε μαζί και κάνετε το καλύτερο δυνατό για τον άνθρωπο σας φροντίζετε για την υγεία του και μη ξεχνάτε τα Χριστούγεννα της κάθε χρονιάς που ζούμε είναι τα καλύτερά μας Χριστούγεννα.
Μαίρη Κουτρούμπα
Μ.Κ.1<3

 

Διαβάστε περισσότερα: http://www.gkordis.com/2017/12/blog-post_87.html#ixzz51VIP22nA  ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ STILIDA NEWS ΣΤΟ GOOGLE NEWS
ΔΕΙΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK
ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ ΚΑΝΑΛΙ ΜΑΣ ΣΤΟ You Tube