Ο Μητροπολίτης Φθιώτιδας στο «Ίδρυμα Αργύρη – Πετρή Στέγη Γερόντων Στυλίδας»  


1

Με επίκεντρο την πόλη της Στυλίδος, όπως κάθε χρόνο εορτάσθηκε στην Ιερά Μητρόπολή μας η μεγάλη Δεσποτική εορτή των Θεοφανείων το Σάββατο 6 Ιανουαρίου 2018ν και μετέπειτα ακολούθησε ο Αγιασμός των Υδάτων.

Αρκετοί νέοι αψηφώντας το ψύχος έπεσαν στα παγωμένα νερά του Μαλιακού κόλπου για να ανασύρουν τον Τίμιο Σταυρό. Ο Σεβασμιώτατος στον νεαρό Ιωάννη Κρούπα, , ο οποίος έπιασε τον Τίμιο Σταυρό επέδωσε ως ευλογία, μία εικόνα του Αγίου Νικολάου και του ευχήθηκε να είναι πάντοτε ευλογημένος.
Ακολούθως ο Σεβασμιώτατος και οι Επίσημοι μετέβησαν στο «Ίδρυμα Αργύρη – Πέτρή Στέγη Γερόντων Στυλίδος», όπου ο Ποιμενάρχης μας ευλόγησε την αγιοβασιλόπιτα, ευχόμενος στους γέροντες και το προσωπικό καλή χρονιά.

2
3
Κατά την διάρκεια της επισκέψεως οι επίσημοι είχαν την ευκαιρία να ξεναγηθούν στους χώρους του Ιδρύματος και να συνομιλήσουν με τους τροφίμους εκφράζοντας στον Σεβασμιώτατο τον ενθουσιασμό τους και τα συγχαρητήρια τους, τόσο για την κτηριακή υπερσύγχρονη κατασκευή του, όσο και για την άψογη λειτουργία του, καθώς και για την προσφορά  αγάπης και θαλπωρής στους απομάχους της ζωής και μοναχικούς συνανθρώπους μας που προσφέρει η Ιερά Μητρόπολις μας με την λειτουργία των 3 Γηροκομείων.
Ο λαμπρός εορτασμός τελείωσε  με δεξίωση που παρέθεσε ο Δήμος  Στυλίδος στην τραπεζαρία του Ιδρύματος.
4
5

Στη θεία Λειτουργία και την τελετή του Μεγάλου Αγιασμού παρέστησαν οι Βουλευτές Φθιώτιδος κ. Απόστολος Καραναστάσης,  κ. Δημήτριος Βέττας, κ. Αθανάσιος Μιχελής και κ. Χρήστος Σταϊκούρας, ο   Αντιπεριφερειάρχης Φθιώτιδος κ. Ευθύμιος Καραϊσκος, ο Δήμαρχος Στυλίδος κ. Απόστολος Γκλέτσος με σύσσωμο το Δημοτικό Συμβούλιο, ο Διοικητής του ΚΕΥΠ Ταξίαρχος Βασίλειος Μπέλλος, ο Περιφερειακός Διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Αρχιπύραρχος κ. Νικόλαος Παναγιωτόπουλος, ο Λιμενάρχης Στυλίδος κ. Στέφανος Καλαμίδας, ο Αστυνομικός Διευθυντής Φθιώτιδος Αστέριος Ματζιώκας,  η τ. Βουλευτές Φθιώτιδος κ. Ελένη Μακρή και κ. Κατερίνα Μπατζελή,  άλλοι εκπρόσωποι του Στρατού και των Σωμάτων Ασφαλείας και πλήθος πιστών από τη Στυλίδα, την Λαμία και ολόκληρη την Φθιώτιδα.

 

Διαβάστε περισσότερα: http://www.gkordis.com/2018/01/blog-post_74.html#ixzz53Uz3sR1R  ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ STILIDA NEWS ΣΤΟ GOOGLE NEWS
ΔΕΙΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK
ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ ΚΑΝΑΛΙ ΜΑΣ ΣΤΟ YOU TUBE