ΤΡΙΤΗ 9 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2018 ΚΑΙ ΩΡΑ 6.30 μ.μ. ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΠΑΡΚΟΥ  


ergatiko

Συνάδελφοι,

Τις επόμενες ώρες η κυβέρνηση ετοιμάζετε να καταθέσει στη Βουλή το νομοσχέδιο με τα αντιλαϊκά προαπαιτούμενα της τρίτης αξιολόγησης. Σε αυτά περιλαμβάνονται η διάταξη για την παρεμπόδιση της απεργίας, καθώς και άλλα μέτρα ενάντια σε εργαζόμενους, συνταξιούχους και αυτοαπασχολούμενους.Το επικαιροποιημένο μνημόνιο με τα νέα προαπαιτούμενα οδηγεί σε ένα νέο γύρο επίθεσης στη ζωή της εργατικής – λαϊκής οικογένειας, καθώς στη διάρκεια των επόμενων μηνών η κυβέρνηση πρέπει να ολοκληρώσει έναν τεράστιο όγκο αντεργατικών μέτρων. Μέτρα που είναι ήδη συμφωνημένα με τους δανειστές, είναι αναγκαία για τους βιομήχανους, τους εφοπλιστές, καθώς και τη μεγαλοεργοδοσία κάθε κλάδου, αφού υπηρετούν την ανταγωνιστικότητα και τα κέρδη τους.

Τη στιγμή που η κυβέρνηση φέρνει πολυνομοσχέδιο, όπου μεταξύ άλλων καταργεί το δικαίωμα στην απεργία, η ΓΣΕΕ αρνήθηκε την κήρυξη 24ωρης απεργίας.

Στα πλαίσια αυτά, το Διοικητικό Συμβούλιο του Εργατικού Κέντρου Λαμίας σε έκτακτη συνεδρίασή αποφάσισε: 

1. Συγκέντρωση την ΤΡΙΤΗ 9 Ιανουαρίου 2017 και ώρα 6.30 το απόγευμα στην Πλατεία Πάρκου.
2. Κήρυξη 24ωρης Παμφθιωτικής απεργίας την ημέρα ψήφισης του πολυνομοσχεδίου.

Καλούμε τα Σωματεία μέλη μας να πρωτοστατήσουν για την επιτυχία της 24ωρης απεργίας στο Νομό, διεκδικώντας:

– Την επαναφορά του βασικού μισθού στα 751 ευρώ και του μεροκάματου στα 33,57 ευρώ, την επαναφορά των κλαδικών ΣΣΕ για αυξήσεις σε μισθούς, συντάξεις και κοινωνικές παροχές, για την κάλυψη των απωλειών.

– Να καταργηθούν όλοι οι αντιλαϊκοί νόμοι και μέτρα των μνημονίων.

– Να μην πέσει κανένα σπίτι εργατικών – λαϊκών οικογενειών σε χέρια τραπεζίτη.

– Να σταματήσει η διαρκής φοροληστεία, να καταργηθούν ο ΕΝΦΙΑ και τα κάθε είδους χαράτσια.

– Να μην περάσουν οι αντεργατικές αλλαγές που αλυσοδένουν τη λειτουργία των συνδικάτων, που εμποδίζουν την προκήρυξη απεργιών και την ανάπτυξη αγώνων, τις εργατικές διεκδικήσεις.

– Να δυναμώσουμε τους αγώνες ενάντια στις ιδιωτικοποιήσεις, στην παράδοση του δημόσιου πλούτου στους επιχειρηματικούς ομίλους».

Εμείς έχουμε τη δύναμη, το δίκιο! Όλοι στον αγώνα!

ΤΡΙΤΗ 9 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2018
ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΠΑΡΚΟΥ 6.30 μ.μ.

Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ

 

Διαβάστε περισσότερα: http://www.gkordis.com/2018/01/9-2018-630.html#ixzz53ZwLOSwt  ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ STILIDA NEWS ΣΤΟ GOOGLE NEWS
ΔΕΙΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK
ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ ΚΑΝΑΛΙ ΜΑΣ ΣΤΟ YOU TUBE