Οι διοργανωτές του συλλαλητηρίου για τη Μακεδονία υποσκάπτουν το σκοπό για τον οποίον συγκεντρώνονται…  


1

Αυτοί που πήραν την πρωτοβουλία για να οργανώσουν το σημερινό συλλαλητήριο για τη Μακεδονία με το συλλαλητήριο αυτό υπονομεύουν ουσιαστικά το σκοπό τους, ο οποίος είναι, όπως δηλώνουν, να διατρανώσουν σ’ όλον τον κόσμο ότι η Μακεδονία είναι μία και μόνο Ελληνική κι ότι οι Έλληνες δεν δέχονται να δοθεί στο κρατίδιο των Σκοπίων όνομα που να περιέχει τον όρο «Μακεδονία».Γιατί όμως το σημερινό συλλαλητήριο υπονομεύει τον ίδιο το σκοπό του;! Γιατί οι διοργανωτές ήξεραν εξ’ αρχής ότι αυτό το συλλαλητήριο αυτή τη φορά δεν πρόκειται να στηριχτεί απ’ όλους εκείνους που το στήριξαν το 1992. Ήξεραν ότι κανένα κόμμα πλην των ακροδεξιών και λαϊκιστικών μορφωμάτων δεν θα στηρίξει αυτό το συλλαλητήριο. Ήξεραν ότι αυτό το συλλαλητήριο δύσκολα θα το στήριζε και η ίδια η εκκλησία, όπως τελικά κι έγινε αφού η εκκλησία δε συμμετέχει! Παρ’ όλο που οι διοργανωτές γνώριζαν όλα τα παραπάνω προχώρησαν στη διοργάνωση ενός συλλαλητηρίου με τα συνθήματα του 1992! Γιατί το έκαναν αυτό;!

Το 1992 στο συλλαλητήριο για τη Μακεδονία που πραγματοποιήθηκε στη Θεσσαλονίκη μαζεύτηκε περίπου 1.000.000 κόσμος! Πόσοι θα μαζευτούν αυτή τη φορά;! 10.000, 20.000, 30.000;! Στο σημερινό συλλαλητήριο για τη Μακεδονία θα μαζευτούν τόσοι που μπροστά στο συλλαλητήριο του 1992 θα μοιάζουν σα σταγόνα στον ωκεανό. Θα δώσουν δικαίωμα λοιπόν στο εσωτερικό της χώρας αλλά και στο εξωτερικό να γίνουν συγκρίσεις με τη συγκέντρωση του 1992 και να ειπωθεί πως πλέον τον Ελληνικό λαό δεν τον ενδιαφέρει πώς θα ονομαστούν τα Σκόπια. Γιατί λοιπόν οργάνωσαν το συλλαλητήριο;! Δεν τα σκέφτηκαν αυτά;!

Αρκετοί μάλλον παρασύρθηκαν, άλλοι από εθνικιστικό παροξυσμό και άλλοι από έναν ειλικρινή πατριωτισμό που όμως τον αντιλαμβάνονται λάθος. Επειδή όμως στους διοργανωτές αυτού του συλλαλητηρίου υπάρχουν και κάποιοι οι οποίοι είχαν και ίσως έχουν ακόμα πάρε – δώσε με το ΝΑΤΟ (μην ξεχνάμε ότι η ονοματολογία άνοιξε αυτή τη φορά κάτω από την πίεση του ΝΑΤΟ για να ενταχθούν τα Σκόπια στη Βορειοατλαντική Συμμαχία) δεν μπορούμε να μην σκεφτούμε κι άλλα πράγματα! Ανάμεσα στις προτάσεις του Νίμιτς για το όνομα των Σκοπίων υπάρχει και εκείνο το «Δημοκρατία της Μακεδονίας» με το «Σκόπια» να ακολουθεί σε παρένθεση, Republika Makedonija (Skopje). Μήπως τελικά ένα αποτυχημένο σε σχέση με το 1992 συλλαλητήριο θα ανοίξει το δρόμο για να ονομαστούν τα Σκόπια με το παραπάνω όνομα, χωρίς γεωγραφικό προσδιορισμό και χωρίς απαιτήσεις να σταματήσει ο αλυτρωτισμός των Σκοπιανών σε βάρος της Ελλάδας;! Μήπως έτσι τα έχουν τα πράγματα στο κεφάλι τους οι Αμερικάνοι και κάποιοι παίζουν το παιχνίδι τους για άλλη μια φορά;! Οψόμεθα!!

Βασίλειος Μιχαήλ Αλεξανδρίδης

agkidapress.gr

 

Διαβάστε περισσότερα: http://www.gkordis.com/2018/01/blog-post_21.html#ixzz54o9S4hlF  ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ STILIDA NEWS ΣΤΟ GOOGLE NEWS
ΔΕΙΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK
ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ ΚΑΝΑΛΙ ΜΑΣ ΣΤΟ YOU TUBE