Από το μπλόκο των αγροτών στην Ανθήλη Φθιώτιδας  


agrotika

Δύο μπλόκα έστησαν σήμερα το μεσημέρι οι φτωχο-μεσαίοι αγρότες της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Φθιώτιδας. Ένα μέσα στο Δομοκό πάνω στην Παλαιά εθνική Οδό προς Θεσσαλία και δεύτερο στην Εθνική Οδό στον κόμβο της Ανθήλης. Στις 12.30 έκλεισαν συμβολικά το δρόμο. Στην Εθνική Οδό διαμαρτυρήθηκαν για την αντιαγροτική αντιλαϊκή πολιτική που τους χρεοκοπεί και τους πετάει έξω από τα χωράφια τους, στερώντας το λαό από φθηνά και ποιοτικά αργοτικά προϊόντα. Σύμφωνα με τις δηλώσεις του προέδρου της Ομοσπονδίας, Βαγγέλη Τσολίσιου α) Το στήσιμο των δύο μπλόκων είναι ήδη μια πρώτη επιτυχία, αφού κεντρικοί και τοπικοί  “θεοί και δαίμονες” προσπάθησαν να αποτρέψουν την έξοδο των αγροτών στα μπλόκα. β) Αναμένονται τρακτέρ κι άλλοι αγρότες να ενισχύσουν τους συγκεντρωμένους.
Ενώ συνεχίζονται οι περιοδείες στα χωριά του Νομού.

γ) Την Τετάρτη το μεσημέρι θα πραγματοποιήσουν συγκέντρωση διαμαρτυρίας στη Λαμία με συμβολικό αποκλεισμό της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας για να βάλουν την περιφερειακή αρχή προ των ευθυνών της για τα όσα μπορεί και δεν κάνει για την υποστήριξη της μικρής  αγροτοκτηνοτροφικής παραγωγής στη ζώνη ευθύνης της. δ) Συγκεντρώνουν δυνάμεις για να ανέβουν μαζικά στη Θεσσαλονίκη, το Σάββατο, για το παναγροτικό συλλαλητήριο  της ΑΓΚΡΟΤΙΚΑ.

agrotika
agrotika
agrotika

 

Διαβάστε περισσότερα: http://www.gkordis.com/2018/01/blog-post_55.html#ixzz55aDv2WYL  ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ STILIDA NEWS ΣΤΟ GOOGLE NEWS
ΔΕΙΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK
ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ ΚΑΝΑΛΙ ΜΑΣ ΣΤΟ YOU TUBE