Η Ελληνική Αντικαρκινική Εταιρεία Λαμίας ενημέρωσε τους πολίτες για τον καρκίνο  


1

Για την Παγκόσμια Ημέρα κατά του Καρκίνου, οι εθελοντές και το ΔΣ της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας Λαμίας, συμμετείχαν σε μια κινητοποίηση με στοχευμένες, τοπικά προσαρμοσμένες και εφικτές στην πράξη ενέργειες, που θα μειώσουν την επιβάρυνση που προκαλεί ο καρκίνος.

Πρέπει να δράσουμε τώρα γιατί ο καρκίνος είναι μία μεγάλη παγκόσμια επιδημία με αυξητικές τάσεις. Προβλέπεται ότι μέχρι το 2025 τα ετήσια νέα περιστατικά της νόσου θα αυξηθούν στα 19,3 εκατομμύρια, από 14,1 εκατομμύρια που ήταν το 2012.
Οι ενέργειες που γίνονται από κάθε άτομο, οργανισμό και κυβέρνηση βοηθούν στη μείωση των αρνητικών επιπτώσεων που έχει ο καρκίνος. Στόχος μας είναι να επιτευχθεί μείωση στους πρόωρους θανάτους από μη μεταδιδόμενες ασθένειες (στις οποίες ανήκει και ο καρκίνος) κατά 25% μέχρι το 2025 .

Ο καρκίνος είναι μια ασθένεια που δεν γνωρίζει όρια και είτε μας είχε, είτε θα μας επηρεάσει όλους, άμεσα ή έμμεσα, κατά τη διάρκεια της ζωής μας. Είναι μια από τις πρώτες αιτίες θανάτου παγκοσμίως προκαλώντας 8,2 εκατομμύρια θανάτους κάθε χρόνο. Όμως, γνωρίζουμε ότι πάνω από 1/3 αυτών των θανάτων θα μπορούσαν να είχαν αποτραπεί και πως πολλοί καρκίνοι είναι θεραπεύσιμοι, αν ανιχνευθούν αρκετά νωρίς. Εάν δεν αυξηθεί σε παγκόσμιο επίπεδο η ευαισθητοποίηση για τον καρκίνο και δεν δρομολογηθούν ενέργειες για την πρόληψη και την θεραπεία της νόσου, εκατομμύρια άνθρωποι στον κόσμο θα πεθαίνουν άδικα κάθε χρόνο.

2
3
4
fonografos.net

 

Διαβάστε περισσότερα: http://www.gkordis.com/2018/02/blog-post_93.html#ixzz569AOufR3  ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ STILIDA NEWS ΣΤΟ GOOGLE NEWS
ΔΕΙΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK
ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ ΚΑΝΑΛΙ ΜΑΣ ΣΤΟ YOU TUBE