14 Φλεβάρη παγκόσμια ημέρα συγγενών καρδιοπαθειών  


Σήμερα δεν είναι μόνο η μέρα του Αγίου Βαλεντίνου είναι και η Παγκόσμια Ημέρα Συγγενών Καρδιοπαθειών και όλοι εμείς που βιώσαμε και βιώνουμε την αγωνία ,τον πόνο και το φόβο για το πρόβλημα του παιδιού μας ελπίζουμε και θέλουμε τα παιδιά μας να ζήσουν σε έναν καλύτερο ευαισθητοποιημένο κόσμο.Η συγγενή καρδιοπάθεια δεν είναι κάτι που αφορά μόνο τα παιδιά μας που νοσούν και τις οικογένειές μας. Κάθε χρόνο, γεννιούνται παγκοσμίως περίπου 1 εκατομμύριο παιδιά με κάποια δυσπλασία στην καρδιά, που απειλεί τη ζωή του βρέφους από τη πρώτη στιγμή της ύπαρξης του. Ο όρος «Συγγενής Καρδιοπάθεια», υποδηλώνει μια εκ γενετής ανωμαλία στη καρδιά. Στην Ελλάδα γεννιούνται ετησίως περίπου 1.000 παιδιά που πάσχουν από κάποια Συγγενή Καρδιοπάθεια.

Η σωστή διάγνωση και η έγκαιρη αντιμετώπιση θα επιτρέψουν στο 80% των παιδιών αυτών να φτάσουν μέχρι την ενηλικίωση, να απολαύσουν ένα άκρως ικανοποιητικό προσδόκιμο επιβίωσης και να ενταχθούν πλήρως στο κοινωνικό σύστημα.

Με αφορμή λοιπόν, την Παγκόσμια Ημέρα Συγγενών Καρδιοπαθειών, «Η Καρδιά του Παιδιού» στέλνει μήνυμα αγάπης και αισιοδοξίας και σας προσκαλεί να γίνετε κοινωνοί του μηνύματος της «Ενώνοντας τις καρδιές μας βοηθάμε κάθε παιδική καρδιά να χτυπήσει δυνατά». Κάθε παιδί έχει δικαίωμα σε μια φυσιολογική ζωή γεμάτη από ελπίδα και όνειρα.

Σήμερα, Τρίτη 14 Φεβρουαρίου, οι εθελοντές τις «Καρδιάς του Παιδιού», θα βρίσκονται στο εμπορικό κέντρο The Mall Athens (πλησίον ΗΣΑΠ Νερατζιώτισσας) από τις 14:00 μ.μ έως και τις 20:00 μ.μ και θα πραγματοποιήσουν στοχευμένη δράση ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης σχετικά με το θέμα των Συγγενών Καρδιοπαθειών.

Η δράση θα περιλαμβάνει μικρά δωράκια για τους μικρούς μας φίλους, καθώς και δωρεάν διανομή έντυπου ενημερωτικού υλικού

Μαιρη Κουτρούμπα

Μ.Κ.<3

 

Διαβάστε περισσότερα: http://www.gkordis.com/2018/02/14.html#ixzz574eu0PD9  ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ STILIDA NEWS ΣΤΟ GOOGLE NEWS
ΔΕΙΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK
ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ ΚΑΝΑΛΙ ΜΑΣ ΣΤΟ YOU TUBE