Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Λαμίας – Συγκέντρωση στη Δ.Ο.Υ. 21/2/2018  


ergatiko
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 

Το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Λαμίας προχωράει σε κινητοποίηση διαμαρτυρίας κατά των πλειστηριασμών και κατασχέσεων (σπιτιών, μισθοδοσίας, επιδομάτων κ.ά.), στις 10.00 το πρωί της Τετάρτης 21 Φεβρουαρίου στη ΔΟΥ Λαμίας.
Ο εργαζόμενος λαός, αφού πλήρωσε πρώτα τις συνέπειες της οικονομικής καπιταλιστικής κρίσης με περικοπές σε μισθούς και συντάξεις, με ανεργία και εξαθλίωση , τώρα καλείται να “δώσει και το αίμα του” για την ανάπτυξη και την κερδοφορία των τραπεζών και των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων.
Μετά την εξασφάλιση της αρπαγής της λαϊκής κατοικίας από τις τράπεζες με ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς, προχωρούν ακόμα παραπέρα με κατασχέσεις ακινήτων για χρέη προς το Δημόσιο και τ’ ασφαλιστικά ταμεία. Οι κατασχέσεις μισθών, συντάξεων, ακόμη και επιδομάτων αναπηρίας, μέσα από τραπεζικούς λογαριασμούς αποτελούν πλέον καθημερινό φαινόμενο.

Σύμφωνα με επίσημα στοιχεία της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων, 3.170.620 φορολογούμενοι χρωστούν στην Εφορία ποσά έως 2000 ευρώ. Από τους οποίους το 54,1% χρωστά ποσά έως 500 ευρώ. Αντίθετα, ένας ελάχιστος αριθμός οφειλετών, 73 όλοι κι όλοι , χρωστούν στην εφορία πάνω από 100 εκατομμύρια ευρώ καθένας , με το συνολικό ποσό της οφειλής να φτάνει στο τεράστιο ποσό των 32,091 δις ευρώ.

Την ίδια στιγμή, μάλιστα, που οι αστικές κυβερνήσεις και το ταξικό αστικό κράτος “σφίγγουν” ακόμη περισσότερο τη “θηλιά στο λαιμό” των εργατικών – λαϊκών οικογενειών, δεν έχουν κανένα πρόβλημα να τροφοδοτήσουν με νέα δάνεια, φοροαπαλλαγές και διαγραφή χρεών τους βιομήχανους, τους μονοπωλιακούς επιχειρηματικούς ομίλους και τους εφοπλιστές.

Συναδέλφισσες και συνάδελφοι.

Η μόνη απάντηση στη συνεχιζόμενη επίθεση που δεχόμαστε είναι ο οργανωμένος αγώνας. Η πάλη για υπεράσπιση της ζωής, για συλλογικές συμβάσεις εργασίας, για προστασία της λαϊκής κατοικίας.
Καλούμε το λαό να οργανώσει την πάλη του για την προστασία της λαϊκής κατοικίας. Να δυναμώσει τον αγώνα και μέσα από τα σωματεία εργαζομένων, τις λαϊκές επιτροπές, τους χώρους δουλειάς και τις γειτονιές. Να κάνει δική του υπόθεση την αντίσταση και την έκφραση της ταξικής αλληλεγγύης.

Ήδη, το Εργατικό Κέντρο Λαμίας, έχει αναλάβει μια σειρά πρωτοβουλιών, όπως η συγκρότηση επιτροπής κατά των κατασχέσεων και των πλειστηριασμών , όπου κάθε εργαζόμενος , άνεργος ή συνταξιούχος μπορεί να απευθυνθεί , επικοινωνώντας στα τηλέφωνα 6986 108 669, 6977 257 211 και 6944 878 005, για παροχή συμβουλών και υποστήριξης, αλλά και για συντονισμό και οργάνωση της από κοινού πάλης και δράσης.

Συναδέλφισσες και συνάδελφοι.

Κανείς να μη μείνει μόνος του στην επίθεση αυτή. Με οργάνωση και αποφασιστικότητα να δώσουμε τη μάχη, να βάλουμε φραγμό στα αρπακτικά που θέλουν να μας πετάξουν στο δρόμο, να αρπάξουν τον ιδρώτα , τους κόπους μιας ζωής, για να έχουμε ένα κεραμίδι στο κεφάλι μας εμείς και τα παιδιά μας.

Όλοι στην κινητοποίηση διαμαρτυρίας στις 10 το πρωί της Τετάρτης 21 Φεβρουαρίου στη ΔΟΥ Λαμίας για να απαιτήσουμε: 

  • Εδώ και τώρα προστασία της λαϊκής κατοικίας με νόμο.
  • Κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη.
  • Καμιά κατάσχεση λαϊκής κατοικίας για χρέη προς το δημόσιο και ασφαλιστικά ταμεία.
  • Να σταματήσουν τώρα οι κατασχέσεις μισθών και συντάξεων από τραπεζικούς λογαριασμούς.
  • Πάγωμα χρεών για ανέργους και διαγραφή ανατοκισμών δανείων.
  • Διαγραφή δανείων σε ανέργους και εργαζόμενους που έχουν υποστεί μειώσεις στους μισθούς.
  • Όχι στη φοροληστεία. Αφορολόγητο όριο στα 20.000 € προσαυξημένο 5000 € για κάθε παιδί.
  • Κατάργηση του ΕΝΦΙΑ και όλων των χαρατσιών.

Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ

 

Διαβάστε περισσότερα: http://www.gkordis.com/2018/02/2122018.html#ixzz576kVbevU  ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ STILIDA NEWS ΣΤΟ GOOGLE NEWS
ΔΕΙΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK
ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ ΚΑΝΑΛΙ ΜΑΣ ΣΤΟ YOU TUBE