Επιτροπή Ειρήνης Λαμίας: Για την Τουρκική επιθετικότητα  


epitropi

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΣΤΟ ΑΙΓΑΙΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΛΙΜΑΚΟΥΜΕΝΗ ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΕΠΙΘΕΤΙΚΟΤΗΤΑ

Η Επιτροπή Ειρήνης Λαμίας, με αφορμή το επεισόδιο στα Ίμια και τις τουρκικές προκλήσεις στην κυπριακή ΑΟΖ, εκφράζει την έντονη ανησυχία της για τον επικίνδυνο χαρακτήρα αυτών των εξελίξεων στο Αιγαίο και συνολικά στην Ανατολική Μεσόγειο. Πρόκειται για μια κλιμακούμενη επιθετικότητα, που συστηματικά και σχεδιασμένα αμφισβητεί την εδαφική ακεραιότητα της Ελλάδας.
Πηγή της επιθετικότητας είναι η προσπάθεια της τούρκικης αστικής τάξης να διαφυλάξει και να επεκτείνει τα συμφέροντά της στην περιοχή, ή να αποτρέψει ανταγωνιστικά σχέδια ιμπεριαλιστικών δυνάμεων και κέντρων, και όχι κάποιο επικοινωνιακό τερτίπι, ή «νταηλίκι» για τον αποπροσανατολισμό του λαού της. Αποδεικνύεται στην πράξη ότι «ειρήνη, σταθερότητα, ασφάλεια» κτλ. -παρά τους ισχυρισμούς της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ και των άλλων αστικών κομμάτων- αντικειμενικά δεν μπορούν να υπάρξουν στο πλαίσιο του ΝΑΤΟ και των ιμπεριαλιστικών οργανισμών στους οποίους συμμετέχει ενεργά η χώρα μας.

Επισημαίνουμε ότι οι εξελίξεις των τελευταίων ημερών συμβαίνουν κάτω από τη ΝΑΤΟϊκή ομπρέλα, με τη ΝΑΤΟϊκή αρμάδα να αλωνίζει στο Αιγαίο, με την Ευρωπαϊκή Ένωση παρούσα επίσης στην περιοχή. Επιβεβαιώνεται έτσι η θέση μας ότι ΝΑΤΟ – ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΝΩΣΗ – ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΑ ΣΧΕΔΙΑ και ελληνική συμμετοχή σημαίνουν μόνο κινδύνους για τον ελληνικό λαό.

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ έχει σοβαρές ευθύνες, γιατί με τη στάση της έδωσε έδαφος στην ανάπτυξη των τουρκικών διεκδικήσεων κατά την πρόσφατη επίσκεψη Ερντογάν στην Ελλάδα. Αλλά και επειδή έχει προσχωρήσει πλήρως στη στρατηγική επιλογή της ελληνικής αστικής τάξης για μετατροπή της χώρας μας σε ενεργειακό κόμβο και κόμβο μεταφορών προς όφελος των επιχειρηματικών κολοσσών. Επιπλέον, επειδή έχει αποδεχτεί το ρόλο σημαιοφόρου των ευρωΝΑΤΟϊκών συμφερόντων στα Βαλκάνια.

Οι εξελίξεις δεν χωρούν κανέναν εφησυχασμό. Για τούτο καλούμε τον ελληνικό λαό σε ετοιμότητα και επαγρύπνηση. Να δυναμώσει την πάλη του ενάντια στην επικίνδυνη πολιτική εμπλοκής της χώρας στους ιμπεριαλιστικούς πολέμους και σχεδιασμούς. Να μην παγιδευτεί στα καλέσματα συναίνεσης για τα λεγόμενα “εθνικά θέματα”, που στην ουσία τον θυσιάζουν για τα συμφέροντα και τις επιλογές του διεθνούς και ντόπιου κεφαλαίου.

Οι λαοί της Ελλάδας και της Τουρκίας δεν έχουν να μοιράσουν τίποτα. Αντιμετωπίζουν τα ίδια προβλήματα που γεννά ο καπιταλιστικός τρόπος παραγωγής και οι ισχυροί ανταγωνισμοί στην περιοχή τους. Ζούνε τις ίδιες αγωνίες. Το συμφέρον τους βρίσκεται στην ανάπτυξη της κοινής πάλης για τα δικά τους συμφέροντα -κόντρα στους εκμεταλλευτές τους- για μια κοινωνία χωρίς εκμετάλλευση που θα ικανοποιεί τις λαϊκές ανάγκες.

  • ΟΧΙ στη συμφωνία κυβέρνησης – ΗΠΑ.
  • Απεμπλοκή της Ελλάδας από τους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και πολέμους – Καμιά αλλαγή των συνόρων και των συνθηκών που τα καθορίζουν.
  • Να κλείσει η Βάση της Σούδας και όλες οι Ευρωατλαντικές Βάσεις και τα στρατηγεία που υπάρχουν στην Ελλάδα
  • Αποδέσμευση από το ΝΑΤΟ και την Ε.Ε. με το λαό νοικοκύρη στον τόπο του.

ΛΑΜΙΑ 16/2/2018

 

Διαβάστε περισσότερα: http://www.gkordis.com/2018/02/blog-post_73.html#ixzz57LY9UDJh  ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ STILIDA NEWS ΣΤΟ GOOGLE NEWS
ΔΕΙΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK
ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ ΚΑΝΑΛΙ ΜΑΣ ΣΤΟ YOU TUBE