Δελτίο τύπου του Φιλοζωικού Συλλόγου Φθιώτιδας για το μάθημα Φιλοζωίας στο 7ο Δημοτικό Σχολείο Λαμίας  


stilidanews

Την Παρασκευή 16 Φεβρουαρίου 2018 ο Φιλοζωικός Σύλλογος Φθιώτιδας παρουσίασε στο 7ο Δημοτικό Σχολείο στο Παγκράτι Λαμίας το εγκεκριμένο από το Υπουργείο Παιδείας πρόγραμμα της Π.Φ.Π.Ο. ”Άνθρωποι και Ζώα συγκάτοικοι στον ίδιο πλανήτη”.
Η Πρόεδρος Γρίβα Έφη με την βοήθεια της Κας Μητσικώστα Ρίτας βοήθησαν τα παιδιά να καταλάβουν τις ανάγκες των ζώων, τις δυσκολίες διαβίωσης των αδέσποτων σκύλων και τα αίτια δημιουργία τους αλλά και τρόπους να τα προσεγγίζουν με ασφάλεια και να διαχειρίζονται τον ενδεχόμενο φόβο που τους προξενεί η παρουσία τους ώστε άνθρωποι και ζώα να συμβιώνουν αρμονικά. Τέλος, καταδείχθηκαν τρόποι μείωσης των αδέσποτων που αποτελούν πλέον μεγάλο κοινωνικό πρόβλημα ιδιαίτερα στη Λαμία.

Έχοντας την πεποίθηση ότι η κοινωνική συνείδηση και η ευθύνη απέναντι στα ζώα ξεκινά από τις μικρές ηλικίες, ευελπιστούμε σε πρόσκληση και από άλλα σχολεία σε μια προσπάθεια να αλλάξουμε μακροπρόθεσμα την νοοτροπία εκείνη που αντιμετωπίζει τα ζώα σαν αντικείμενα και να καλλιεργήσουμε την αγάπη για κάθε έμβιο ον και την προσέγγισή τους σαν συναισθανόμενα όντα που έχουν τις ίδιες ανάγκες με εμάς αλλά πολύ λιγότερα μέσα για να τις ικανοποιήσουν.
Ευχαριστούμε την διεύθυνση του 7ου Δημοτικού Σχολείου για την πρόσκληση και τους εκπαιδευτικούς του για την ευαισθησία που δείχνουν.

Για τον Φιλοζωικό Σύλλογο Φθιώτιδας
Η Πρόεδρος Έφη Γρίβα

Διαβάστε περισσότερα: http://www.gkordis.com/2018/02/7_18.html#ixzz57UXL0HXJ  ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ STILIDA NEWS ΣΤΟ GOOGLE NEWS
ΔΕΙΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK
ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ ΚΑΝΑΛΙ ΜΑΣ ΣΤΟ YOU TUBE