Ομοσπονδία Αγρ. Συλ. Φθιώτιδας/ Για το τραγικό δυστύχημα εργάτη σε αποθήκες σιταριού στο Πουρνάρι Δομοκού  


Ομοσπονδία Αγρ. Συλ. Φθιώτιδας

Ομοσπονδία Αγρ. Συλ. Φθιώτιδας

Θέμα: «Τραγικό δυστύχημα εργάτη σε αποθήκες σιταριού στο Πουρνάρι Δομοκού»

Η Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Φθιώτιδας εκφράζει τα ειλικρινή της συλλυπητήρια προς την οικογένεια του εργάτη Σπύρου Γκέβρου που βρήκε τραγικό θάνατο στις 24/2 όταν κατά την διάρκεια της εργασίας του σε αποθήκες σιταριού στο Πουρνάρι Δομοκού έπεσε μέσα στο σιλό και καταπλακώθηκε από σιτάρι,.

Το τραγικό «ατύχημα» είναι ένας ακόμα κρίκος στα χιλιάδες άλλα εργατικά «ατυχήματα» που συμβαίνουν σε όλη την Ελλάδα, ως αποτέλεσμα της εγκληματικής έλλειψης μέτρων ασφάλειας στους τόπους δουλειάς και του ξεζουμίσματος των εργαζομένων που δουλεύουν για να βγάλουν το ψωμί της οικογένειάς τους. Τα ατυχήματα αυτά έχουν ως κατάληξη το σοβαρό τραυματισμό ή και το θάνατο εργαζομένων.

Τα χιλιάδες εργατικά “ατυχήματα”, οι εκατοντάδες χιλιάδες εργαζόμενοι που δουλεύουν με ελαστικές μορφές εργασίας και ανασφάλιστοι είναι αποτέλεσμα των αντεργατικών αντιλαϊκών πολιτικών που δημιουργούν μια εργασιακή ζούγκλα.

Ζούγκλα η οποία έχει θεσπιστεί και νομοθετηθεί από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ που βαδίζει στα ίδια χνάρια των προηγούμενων κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ, εφαρμόζοντας απαρέγκλιτα το περιλάλητο «Ευρωπαϊκό κεκτημένο».

Καλούμε όλους τους αγρότες και τους εργαζόμενους να παλέψουν μέσα από τους συλλόγους και τα συνδικάτα τους να ανατρέψουν όλες αυτές τις πολιτικές που μοναδικό στόχο έχουν να ενισχύουν συνεχώς την ανταγωνιστικότητα της «Εθνικής οικονομίας», όπου τα κέρδη της θα τα απολαμβάνουν οι μεγαλέμποροι, οι βιομήχανοι, οι εφοπλιστές και οι τραπεζίτες, θυσιάζοντας στο βωμό του κέρδους τους τις ανάγκες των οικογενειών μας αλλά και τις ίδιες μας τις ζωές.

 

Διαβάστε περισσότερα: http://www.gkordis.com/2018/02/blog-post_46.html#ixzz58D2dkZxR  ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ STILIDA NEWS ΣΤΟ GOOGLE NEWS
ΔΕΙΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK
ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ ΚΑΝΑΛΙ ΜΑΣ ΣΤΟ YOU TUBE