Σιδηροδρομική γραμμή Λιανοκλάδι –Στυλίδα / Συνάντηση Δημήτρη Βέττα με τον Γενικό Γραμματέα Υποδομών και Μεταφορών κ. Θάνο Βούρδα  


stilidanews
Λαμία, 26.02.2018

Συνάντηση πραγματοποιήθηκε μετά από αίτημα του Βουλευτή Φθιώτιδας Δημήτρη Βέττα με τον Γενικό Γραμματέα Υποδομών και Μεταφορών κ. Θάνο Βούρδα, με θέμα την ανάδειξη και προβολή του τοπικού ζητήματος που αφορά την σιδηροδρομική γραμμή Λιανοκλάδι –Στυλίδα.

Είναι μονή γραμμή μεικτής και αμφίδρομης κυκλοφορίας, χαμηλής ταχύτητας (60 έως 80 km/h). Σήμερα το μεταφορικό έργο είναι μόνο επιβατικό, κυκλοφορούν δυο επιβατικές αμαξοστοιχίες τύπου DESIRO 80 θέσεων με πληρότητα περίπου 60%. 
Ο Γενικός Γραμματέας ενημέρωσε τον Βουλευτή για τη μελλοντική ένταξη της ηλεκτροκίνησης της γραμμής Λιανοκλάδι – Στυλίδα σε πρόγραμμα νέων έργων και ότι έχει δρομολογηθεί η υλοποίηση των εξής προϋποθέσεων:

• Έλεγχος αρτιότητας της υποδομής και επιδομής, ώστε να επιτρέπεται εγκατάσταση ηλεκτροκίνησης.
• Μελέτη τεκμηρίωσης ότι η σιδηροδρομική γραμμή Λιανοκλάδι –Στυλίδα δύναται να ηλεκτροκινηθεί, λαμβάνοντας υπόψη ότι διέρχεται από αστικούς ιστούς.
• Μελέτη κόστους οφέλους.

Μόλις ολοκληρωθούν τα τρία αυτά βήματα θα ετοιμαστεί ο φάκελος για ένταξη του έργου σε Κοινοτικό πρόγραμμα.

Το εν λόγω έργο αποτελεί ζήτημα νευραλγικής σημασίας για την τοπική κοινωνία, καθότι διευκολύνει την πρόσβαση των πολιτών αναβαθμίζοντας το βιοτικό τους επίπεδο.

 

Διαβάστε περισσότερα: http://www.gkordis.com/2018/02/blog-post_98.html#ixzz58Cv2HUV6  ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ STILIDA NEWS ΣΤΟ GOOGLE NEWS
ΔΕΙΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK
ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ ΚΑΝΑΛΙ ΜΑΣ ΣΤΟ You Tube