Δ. Κουτσούμπας: Ανησυχία για την υπόθεση των Ελλήνων στρατιωτικών, μεγάλες οι ευθύνες της συγκυβέρνησης  


stilidanews

Τη βαθιά ανησυχία του ΚΚΕ για τους δύο Έλληνες στρατιωτικούς που είναι προφυλακισμένοι στην Τουρκία εξέφρασε ο Δημήτρης Κουτσούμπας κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στη συγκέντρωση του Κόμματος στη Θεσσαλονίκη. Ταυτόχρονα, ανέδειξε τις ευθύνες της ελληνικής κυβέρνησης που ακολουθεί την τακτική του εφησυχασμού και πως είναι επικίνδυνη διότι κρύβει από το λαό ότι η όξυνση των αντιθέσεων στην περιοχή μπορεί να πυροδοτήσει πολεμική εμπλοκή της Ελλάδας.
Πιο συγκεκριμένα, ο Γ.Γ. της ΚΕ του ΚΚΕ σημείωσε:

«Θέλουμε κατ’ αρχάς και απ’ αυτό εδώ το βήμα να εκφράσουμε τη βαθιά μας ανησυχία για την κλιμάκωση και την τροπή που παίρνουν τα γεγονότα με την υπόθεση των δύο Ελλήνων στρατιωτικών που συνελήφθησαν και βρίσκονται προφυλακισμένοι στην Τουρκία.

Θέλουμε να εκφράσουμε τη βαθιά μας ανησυχία γιατί -όπως φαίνεται- οι δύο αυτοί στρατιωτικοί γίνονται πιόνια στη σκακιέρα των αντιθέσεων και της τουρκικής επιθετικότητας και προκλητικότητας.

Την ίδια στιγμή, όμως, δεν μπορούμε παρά να αναδείξουμε τις ευθύνες της ελληνικής κυβέρνησης, η οποία και σ’ αυτό το ζήτημα ακολούθησε την πάγια τακτική που ακολουθεί στα ζητήματα των ελληνοτουρκικών σχέσεων.
Εφησυχασμός, συγκάλυψη, διαβεβαιώσεις ότι το πρόβλημα θα λυθεί και ότι οι στρατιωτικοί γρήγορα θα επιστρέψουν στη χώρα μας. Και όταν η πραγματικότητα τους διαψεύδει, εναπόθεση των ελπίδων στο ΝΑΤΟ και την ΕΕ για να λύσουν δήθεν τα προβλήματα, κάτι το οποίο φυσικά ποτέ δεν έχει γίνει.

Αν δεν είναι αφελείς -που δεν είναι- είναι επικίνδυνοι γιατί θέλουν να κρύψουν από την εργατική τάξη, το λαό πως η όξυνση των αντιθέσεων μεταξύ ελληνικής και τουρκικής αστικής τάξης επιδρά και επηρεάζεται άμεσα από τις εξελίξεις στην ευρύτερη περιοχή και μπορεί να αποτελέσει βασικό παράγοντα πυροδότησης της άμεσης πολεμικής εμπλοκής της Ελλάδας».

atexnos.gr

 

Διαβάστε περισσότερα: http://www.gkordis.com/2018/03/blog-post_47.html#ixzz592zEXIVl  ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ STILIDA NEWS ΣΤΟ GOOGLE NEWS
ΔΕΙΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK
ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ ΚΑΝΑΛΙ ΜΑΣ ΣΤΟ You Tube