Καταγγελία από την Ένωση Πτυχιούχων Φυσικής Αγωγής Φθιώτιδας  


Ένωση Πτυχιούχων Φυσικής Αγωγής Φθιώτιδας

Η Ένωση Πτυχιούχων Φυσικής Αγωγής Φθιώτιδας κατόπιν της σύγκλισης του ανοιχτού Δ.Σ. το Σάββατο 10-03-2018, καταγγέλλει την υπ΄αριθμ.πρωτ: 37868/Υ1 / 5-3-2018 απόφαση του ΥΠ.Π.Ε.Θ. με θέμα: «Τοποθέτηση προϊσταμένων Τμημάτων στις οργανικές μονάδες του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων- Ορισμός αναπληρώτριας Προϊσταμένης Διεύθυνσης – Ορισμός αναπληρώτριας Προϊσταμένης Τμήματος» όπου στην Δ/νση Φυσικής Αγωγής και στο Τμήμα Α΄ (Προγραμμάτων, Δράσεων Φυσικής Αγωγής και Σχολικών Αθλητικών Εγκαταστάσεων και Γυμναστηρίων) τοποθετείται εκπαιδευτικός κλάδου ΠΕ 70 (Δασκάλων), ενώ στο Τμήμα Β΄( Σχολικών Αθλητικών Δραστηριοτήτων και Αγώνων) τοποθετείται εκπαιδευτικός κλάδου ΠΕ 05 (Γαλλικής Φιλολογίας) !!!. και ζητά την άμεση ανάκληση, αυτής της προσβλητικής απόφασης, για τον κλάδο της Φυσικής Αγωγής.
Η υποβάθμιση της Φυσικής Αγωγής από το Υπουργείο Παιδείας ακολουθεί μια πορεία με πράξεις των τελευταίων ετών που προβληματίζουν τον κλάδο.

  • Μειώνει τις ώρες Φυσικής Αγωγής σε όλες τις βαθμίδες εκπαίδευσης
  • Είναι ο μόνος κλάδος στην εκπαίδευση που δεν διαθέτει δεύτερη ανάθεση μαθημάτων
  • Καταργεί με τον καινούργιο νόμο ειδικής Αγωγής τη θέση Γυμναστών στα ΚΕΔΔΥ
  • Ανέθεσε το αντικείμενο της Φυσικής Αγωγής στην Πρωτοβάθμια και σε δασκάλους ενώ η διδασκαλία, η προπόνηση και η διοίκηση στη Φυσική Αγωγή και τον Αθλητισμό πρέπει να ασκείται από ειδικά εκπαιδευμένο προσωπικό,» (άρθρο 4, Διεθνής Καταστατικός Χάρτης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού, UNESCO, 1978).
  • Καθυστέρησε χωρίς λόγο την τοποθέτηση Προϊσταμένου στην Δ/νση Φυσικής Αγωγής
  • Άργησε να στελεχώσει τις ομάδες Φυσικής Αγωγής των ΔΔΕ.
  • Φάνηκε η αδιαφορία για ακόμη μία χρονιά για τη σημασία της αξίας του Σχολικού Αθλητισμού, με τους αγώνες των σχολικών πρωταθλημάτων των Λυκείων και κυρίως τους αγώνες χειροσφαίρισης που διοργανώθηκαν «εν μία νυκτί» με παιδιά και γονείς να τρέχουν για διαβατήρια τελευταία στιγμή που μπορεί και να μην χρειαστεί να χρησιμοποιήσουν!
  • Τοποθέτησε προϊσταμένους των τμημάτων Φυσικής Αγωγής άλλων Ειδικοτήτων!!!.
Υπενθυμίζουμε ότι στις 25-10-2017 ο Υπουργός δήλωσε, ότι η Διεύθυνση Φυσικής Αγωγής στελεχώνεται από διοικητικούς υπαλλήλους και αποσπασμένους εκπαιδευτικούς κλάδου ΠΕ11 Φυσικής Αγωγής, οι οποίοι διαθέτουν τη γνώση και τη διοικητική εμπειρία για να υποστηρίζουν όλα τα θέματα τα οποία άπτονται των αρμοδιοτήτων της, όπως περιγράφονται στο ΠΔ 114/2014.

Και εύλογα θέτουμε την εξής ερώτηση: δεν υπήρχε κύριε Υπουργέ κανείς εκπαιδευτικός ΠΕ 11, ικανός να στελεχώσει ως προϊστάμενος τα αντίστοιχα τμήματα της Δ/νσης Φυσικής Αγωγής;

Σας διαβεβαιώνουμε λοιπόν πως οι πτυχιούχοι Φυσικής Αγωγής είναι πολύ καλά καταρτισμένοι, διαθέτουν εμπειρία πολλών χρόνων στην αυλή του σχολείου, στην διοργάνωση αγώνων-ακόμη και την τελευταία στιγμή-,έχουν την ικανότητά να διοικούν σχολικές μονάδες ή άλλες διευθυντικές θέσεις, προοδεύουν και ζητούν επιμόρφωση μέσα από προγράμματα του Ι.Ε.Π., με μεταπτυχιακές και διδακτορικές σπουδές.

Αυτούς αμφισβητείται κύριε Υπουργέ με τις προσβλητικές σας τοποθετήσεις. Βέβαια μπορεί να μην διαθέτουν το πιο σημαντικό προσόν στην χώρα μας, χώρα της αξιοκρατίας- αυτό που διαχωρίζει εμάς από τους υμετέρους σας!

Δεν αμφισβητούμε την Επιστημονικότητα κανενός. Θεωρούμε ότι ο καθένας μπορεί να προσφέρει τα μέγιστα στον ΚΛΑΔΟ του. Καταγγέλλουμε και ζητούμε δικαίωση με την επιστροφή όλων όσων χάσαμε από ένα Υπουργείο Παιδείας που τάχθηκε εδώ και χρόνια απέναντι από την Φυσική Αγωγή.
Συντασσόμαστε πλήρως με τις ανακοινώσεις της ΠΕΠΦΑ, ΠΕΝΕΛΦΑ, ΠΕΠΦΑ Λάρισας και την ΣΥ.Π.Φ.Α. Πιερίας και θα συμμετέχουμε στο κάλεσμα της Πανελλήνιας Ένωσης Πτυχιούχων Φυσικής Αγωγής την Τετάρτη 14-03-2018 στην Αθήνα.

Το Δ.Σ.

Αλεξόπουλος Βασίλης
Μπαμπάσης Δημήτρης
Κιαμούρη Αριστέα
Σαΐτη Ευθυμία
Μελίγγας Κων/νος
Σπηλιοπούλου Μαρία
Αγγελούση Γεωργία

 

Διαβάστε περισσότερα: http://www.gkordis.com/2018/03/blog-post_46.html#ixzz59WmSjuxh  ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ STILIDA NEWS ΣΤΟ GOOGLE NEWS
ΔΕΙΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK
ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ ΚΑΝΑΛΙ ΜΑΣ ΣΤΟ YOU TUBE